Avatar uživatele
VFerre

Vinný kámen

Zdravím!
Budu dělat Heart patterned cake roll. V receptu je potřeba vinný kámen. V čem se to liší od kypřicího prášku? Mohu nechat kypřicí prášek?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4142 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfos­forečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý a škrob.

V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosfo­rečňanu vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene. Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických složek. Ostatní příměsi zůstávají.

Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!

Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo dihydrogenfod­forečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo dihydrogendifos­forečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž přidávány.
Doplňuji:
Kdyby jste viděli ten sajrat vinného kamene seškrabaný z nádob kde zraje víno, tak se vám bude zvedat žaludek.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek