Kypřící prášek nízkoteplotní ( kyne to rychle a při nižších
teplotách- před pečením) má toto složení
dihydrogenfosforečnan vápenatý, hydrogenuhličitan vápenatý
a škrob.
V poslední době se začíná používat místo dihdrogenfosforečňanu
vápenatého
používat hydrogenvinan draselný , jež je hlavní složkou vinného kamene.
Ve vinném kameni je ale ještě celá řada organických i anorganických
složek. Ostatní příměsi zůstávají.
Kypřící prášek jako kypřící prášek. Nikdy to není samotný vinný kámen!!
Ještě jsou kypřící prášky vysokoteplotní. Kynutí začíná až
v troubě při vysoké teplotě. Složení je stejné jenom místo
dihydrogenfodforečňanu vápenatého či hydrogenvinanu draselného se
používájí síran hlinito-sodný nebo fosforečnan hlinito-sodný nebo
dihydrogendifosforečnan sodný[7. Jedlá soda a škrob jsou taktéž
přidávány.
Doplňuji:
Kdyby jste viděli ten sajrat vinného kamene seškrabaný z nádob kde zraje
víno, tak se vám bude zvedat žaludek.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |