Nevšiml, zato mě čím dál tím více láká přejít z bryndy (instantní kávy) na čaj. Přijde mi poslední dobou chutnější (pokud nejde o nějaké ty budget srajdy) a má dost možná na mě větší účinek. :o
Zásadní nevýhodou je doba přípravy (brynda je doslova HNED). Kdyby tohle někdo vyřešil, už má Nescafé i Jacobs u mě utrum. :)
Svého času jsem byl překvapen, že do máček přidávám VAVŘÍN, dodnes nechápu proč se v kuchyni jmenuje bobkový list. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
zjentek>>> Popravdě o nějakém furanu v bryndě slyším poprvé. Ovšem moc si z toho hlavu nedělám. Žeru bezmasé vepřové klobásy, lemtám brčoly bez cukru (s cyklamáty apod.) solím posypovou solí (nebo prý čím), atd. atd., tak něco dalšího mě už nerozhodí. ;) :D
Já bych si s tebou klidně dal závod o to, kdo dříve připraví „močůvku“ k počítači, ale to je aktuálně nepodstatné. Podstatné je, že ve TVÉM čaji je jistě něco mnohem silnějšího a nebezpečnějšího, než nějaký furan apod. Jedině tak lze vysvětlit tvůj předpoklad, že bych chtěl být „krásný, úžasný, kouzelný a zdravý JAKO TY“!;) :D :D
Je prostě rozdíl být za integalaktickou hvězdu krásy oproti hvězdě krásy prajzského obludária, víš? Tož si složení toho svého „čajíku“ prověř! A vůbec, moc mě nesjeři, bo můj tatínek přepere toho tvýho! ;) :D :D
No dovol? KAŽDÝ chce být JAKO JÁ (promiň, že jsem nenašel čas odpovědět i na to MÉNĚ PODSTATNÉ ve tvém příspěvku)!
Počkat aliene, přece oblíbený sypaný čaj easy nabereš do sítka (to je tahle věc>>>https://www.lidl.cz/p/ernesto-cajove-sitko/p100337217?mktc=shopping&gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0huD4TnBmNfHSvItt4wCzqRLwkHcZqesVGEDg6hxW8KYo0tyeNx-O8aAudzEALw_wcB), vložíš do šálku a zaliješ vroucí vodou a teď mně vysvětli, kde dochází k tý prodlevě na rozdíl přípravy tvý bryndy, heh? Nevyřešil jsem ti náhodou BIG PROBLÉM? (; D; D;
zjentek>>> Gmm, bryndu zaleju a bez dalšího můžu IHNED pít. Dokonce ani nemusím vodu ohřívat na vysokou teplotu, stačí mi klidně na 50°C (dochladí se hrnkem)
Ty snad nečekáš, než se čaj vylouhuje do vody? BTW – čaj (pokud je dobrý) bys NEMĚL zalévat vroucí vodou. ;) :)
…Nemluvě, že ty fakt kvalitní a hlavně DOBRÝ čaje nelouhuješ dýl jak 2 minuty, tak VOCOGO? A nejenže po RYCHLÝM A BEZPRACNÝM vytažení sítka OKAMŽITĚ požíváš, navíc dokonce odložený sítko v druhým hrníčku (který u pracovního desku pro tyto případy samozřejmě MÁŠ) opakovaně využíváš pro druháka, třeťáka… až páťáka! Dokonce ten THE BEST čaj je často teprve až ze čtvrťáka (!!!) a teď, když DÍKY MNE máš už jakousi představu, jak easy a lazy u stolu jen přeléváš vlhký sítko novou a novou horkou vodou z rychlovarky, tak už se možná i na problematiku v tomto kontextu SLOŽITÉ PŘÍPRAVY BRYNDY možná díváš jinak, hee? A přitom u celýho procesu nepotřebuješ dbát na víc, než na dvě jednoduchý, leč celkem zásadní „technologický“ vychytávky a těmi je ZVOLENÁ KVALITA a SPRÁVNÝ MNOŽSTVÍ vybranýho čaje v sítku (ale o tom si už něco pořádně vyčti a nastuduj- přivedl jsem tě k čaji ale pít už MUSÍŠ SÁM)! (; D; D;
Gggm.. A u kafe bys měl taky 2 min. před konzumací počkat, než se odpaří furan (kterýho je zvláště brynda PLNÁ), takže platí furt stejná otázka- vocogo? A jistě náš rychlovarku s nastavením teploty (bo brynda napadesát), čili vodu leješ takovou, jakou ten který čaj vyžaduje (až si to vyčteš) a pak budeš krásný, úžasný, kouzelný a zdravý JAKO JÁ! (; D; D;
Louhování se přeceňuje, na to nehraj! Dvě min a glogloglo… a naopak si myslím, že brynda zdržuje právě díky tomu furanu (tedy jen ty, kdo o něm něco ví a řešího), bo vodu bys měl právě vyhnat až k varu, aby se rychle a důkladně odpařil právě zmiňovanej furan, tož tak, ale tohle nevnucuji, bo do řepy taky ve velkým tlačím jiné „jeho produkty“ jako např. vše grilované vč. masa tak abych tady ze sebe nedělal wola woe. (;
…A furan, aby šel do kopru, tak to aby brynda tak 3min po zalití VAŘÍCÍ vodou stála, jinak si ho „užíváš“ a to stejně jako u kovidový vakcíny NIKDO NEVÍME, co to s tím kterým soudruhem udělá po čase. Je jasný, že vedle tvejch kyselinoslin bude nějakej furan jen pigi čajíček, ale… vždyť víš, 1000× nic umořilo wola. (; ((;