Kávě nerozumím. Vím leda tak to, že existují různé druhy,
s odlišným aroma či chutí, sypké či celá zrna. Instantní… a pak ty
potvory ve víčkách. S kofeinem či bez. No… mám v plánu udělat co
nejvíce „pravé“ tiramisu z cukrářských piškot. Našla jsem recept,
kde je mimo jiné za ingredience smetana ke šlehání, cukr, rum, vejce,
mascarpone, kakao a právě káva – 300 ml. Ale nevím si rady. Šlo by to
případně i nahradit (silným) kakaem? Je to dobrý?
Hlavně mi jde asi o to, aby se to zkrátka dali jíst :D Je to pro přítele
k narozeninám.
Zajímavá 0 před 1912 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Podle různých receptů se používá navíc i kakao, ale ne na náhradu
kávy. Káva může být klidně i rozpustná, jen má být silná a oslazená.
Zkus se inspirovat tady:
https://www.prostreno.cz/recepty/fulltext/tiramisu
0 Nominace Nahlásit |
Uvař silnou černou kávu (s lógrem), rozhodně ne instantní. Nech usadit a po vychlazení slij, abys měla čistou kávu. Do kávy se přidává likér amareto – přiměřeně.
Upravil/a: GM
0 Nominace Nahlásit |
Šlehačku vyšlehám se ztužovačem šlehačky, přidám mascarpone,
mandlové aroma. Cukrářské piškoty máčím v silné sladké rozpustné
kávě s přídavkem mandlového aroma, pokládám do vhodné nádoby, na
piškoty rozetřu ušlehanou šlehačku s mascarpone a dále vrstvím piškoty
a krém. Končím krémem, posypu kakaem.
Jak vidíš, hlavu si nelámu s pravým nebo levým tiramisu.
například zde
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
Pokud není v receptu uvedeno jaká káva, pak to je asi jedno.
Náhrada kakaem asi nebude to pravé, i když někomu to chutná, ale chuť
kávy a kakaa je zcela jiná.
0
před 1912 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |