Jestli myslíte rohlíky, housky, chléb a p. z obilné mouky, tak asi
alternativou můžou být pufované rýžové chlebíky. Jinak někteří
nahrazují mouku pomletými ořechy, třeba lněnými semínky…
Jinak při bezlepkové dietě se klasická mouka nahrazuje kukuřičnou, nebo
pohankovou…
0 Nominace Nahlásit |
pokud myslíš pšeničnou mouku, kvůli tomu, že obsahuje lepek, tak existují bezlepkové alternativy… je to dražší, ale když to jinak nejde… :/
bezlepková je třeba rýže, kukuřice, amarantová semena – i z toho se dá dělat mouka třeba na zahuštění omáček nebo na bezlepkové pečivo
blbý je, že tu pšeničnou mouku teď výrobci cpou tam, kde vlastně nemá co dělat – jogurty, uzeniny, tak i u těchto výrobků je třeba sledovat složení nebo hledat cíleně bezlepkové potraviny…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |