Plně se ztotožňuji s odpovědí zn.Mosoj.Dříve voněla,dnes
nevoní.Káva asi nesmí být prostě „stará“.
Pouze u některých značek je uvedeno na obalu datum výroby. Spotřební
lhůta je pak 15 měsíců.Není to moc?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3935 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Na Vitalii je nějaká sada článků o kávě a tam právě odborník
říkal, že supermarketová káva je stará. Vadí jak to, že leží dlouho
pomletá, tak ale i to, že leží dlouho upražená. Neprodyšné obaly a
dusíkové atmosféry jsou asi málo účinné. Nemáš možnost si zajít do
nějaké kávové speciálky? U nás ve městě je Oxalis, myslím že by to
mohlo být po celé republice, taky tu máme jednu kavárnu, kde si myslím
praží kávu sami (a pokud ne, tak je opravdu hodně čerstvá). V tom Oxalisu
vím, že často nějaký druh kávy dojde a pak ho chvíli (nebo déle)
nemají, tudíž ho opravdu nemívají moc skladem, vše je čerstvé.
Doplňuji:
mosoj, ta reportáž, cos na ni dal link, mě pěkně nakrkla… tak pán
superodborník a superbarista a testuje zase ty rok staré pytlíky z marketu,
i když teda díkybohu aspoň znkové kávy, ne mleté. Ach jo…
Upravil/a: cochee
2Kdo udělil odpovědi palec? pusinka50, knedlik123
před 3935 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Zubejda Nahlásit |
je to spôsobené tým, že kedysi sa káva nebalila vákuovo (zrnková), teda sa musela predávať čerstvo pražená – a to je tá lahodná vôňa, ktorá sa vystupňovala pomletím pred prípravou – dnes tá namletá káva stojí v obchode kľudne aj rok, tak sa niet čomu diviť, že nemá arómu.
0 Nominace Nahlásit |
Tady je něco. Nicméně si stále myslím, že dříve byly kávy
aromatičtější.
Zřejmě to souvisí s jejím zpracováním.
To je jako s rohlíky. Ráno ho koupíte a večer se nedá jíst, je tvrdý
nebo gumový.
Pamatuje ještě někdo dřívější rohlíky a to nemluvím o těch ručně
točených !!!
Doplňuji:
Pán testuje to co koupil, jako my všichni.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Asi nekupujes tu spravnou. Kup Jacobs Krönung ( mletou v 500g baleni) a osobne ti za ni rucim, uz nebudes chtit nikdy jinou. Presyp si ji do vzduchotesneho obalu a vydrzi ti az nekolik tydnu plne aromaticka. Do te doby ji ale uz musis spotrebovat.
0
před 3935 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Takhle je to se vším potravinářským zbožím.Za komunistů v kantýnách byla čerstvá teplá sekaná (když ji přivezli, jen se po ní zaprášilo), čerstvá tlačenka, salámy (i když uznávám než přišlo nové zboží, tak tam byly salámy už některé sescvrklé) atd.Dneska je všechno balené do celofánu nebo to ani nesmí přijít na pult ještě teplé (jako třeba ta sekaná), takže v kantýně to ani nevoní, nehledě na to, že dříve to bylo lacinější než teď.
0
před 3934 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je možné, že si totiž pořizuješ nějakou levnější kávu a nebo třeba tu bez kofeinu… my jsme si nedávno pořizovali tuto kávu z těchto stránek zde – https://www.fairtradecentrum.cz/kava-bez-kofeinu/ , která je bez kofeinu a je tedy sice výborná, ale prostě to tolik nevoní jako ta s kofeinem 🙂 Je to prostě zbavené o nějaké ty dobré věci no 🙂
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |