Nechalo se to pár dní zaležet v chladu a chutnalo to výborně.
Nedonutím se jíst ryby v rámci ozdravného programu, ale tohle mi chutnalo.
To se dělá ze syrových sleďů nebo vařených ryb a jakých? Děláte něco
podobného?
Doplňuji:
Maminka už nežije. A určitě to nezalévala žádným lákem, jen rybičky,
zelí, cibule a prokládat vrstvy. ty půlky ryb nebyly velké, tak 15–20 cm
na 4 cm. Mně šlo o druh ryb. Nebijte mě, vypadám jak pitomec, ale já
prostě ryby nejím a žiju v domnění, že každá ryba je uvnitř červená
nebo ne? Sleď je uvnitř bílý? když ho nenaložím do octové vody,
rozpadnou se kosti v zelí a maso změkne nebo ho tedy musím spařit nebo
krátce povařit?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 11Pro koho je otázka zajímavá? juie, jendahun, dudu, iceT, johana 56, tom004, RQLM, suaeda, www, anonym, anonym před 4628 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No to je přece klasika ze syrových ryb!
Dělám to i z našich, méně hodnotných ryb (nebo syrový sleď, makrela).
Je několik postupů, např. za studena, jindy se rybky buď krátce povaří
v octové vodě, nebo zalijí horkým octovým lákem (dříve hotovo).
Konkrétní postup ti přece řekne maminka 😉
Doplňuji:
Co se týče maminky, promiň, nevěděl jsem.
Ostatní najdeš na netu, viz výroba domácích zavináčů, kyselých ryb,
nakládání uvedeného ap.
Receptů je doopravdy moho, jak to dělala maminka nevím.
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
Proč „asi pro ženy“? Vhodná je každá „bílá“ syrová ryba. Dělám to už léta a nejlepší chuť a úspěch má použití cejna nebo kapra. Nechávám uležet tak týden v lednici. Nepoužívám žádné „doplňky“,jenom ryba,zelí,cibule.
0 Nominace Nahlásit |
Můj táta rybář dělával občas tyhle domácí zavináče taky,a vím,že je dělal třeba i z malých okounů.Tadyhle je postup,i když je jiný než recept mého taťky
http://prakticka-kucharka.blogspot.com/2010/05/zavinace.html
0 Nominace Nahlásit |
určitě ze syrových – sama je nedělám ,ale chutnají mi ,občas si koupím jednoho
zadej si zavináče domácí výroba a určitě ti vyjedou recepty- jistě se dají použít různé druhy ryb
0 Nominace Nahlásit |
Určitě ze syrových a zalít tím horkým nálevem. Kosti se rozpadnou a změknou, ocet a zelí udělá své. Dobrou chuť!
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4627 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ještě tam přidávám trochu oleje a červenou syrovou papriku. Nechám uležet tak 3 týdny, ať jsou rybky měkké. Lahůdka a hlavně velice zdravé! Zaručen přísun jódu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4625 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |