Těstoviny ze semoliny mají výhodu ve dvou věcech:
mají vyšší nutriční hodnotu (tedy např. více minerálů)
a především mají nižší glykemický index – to znamená, že při
jejich pozření se mnohem pomaleji zvyšuje hodnota krevního cukru – to
vede ke skutečnosti, že se tělo nesnaží tolik hromadit cukry do zásoby
(tedy že netloustneme) a cukr se rovnoměrněji spotřebovává z krve.
Špaldová mouka, ačkoliv je celozrnná, vypadá velmi světlá, skoro jako bílá mouka. Její nutriční hodnota dalece přesahuje mletou bílou mouku, která je proti špaldě – mírně řečeno – jalová! Špaldových koláčů sníte méně, než těch z běžné mouky, protože špalda je velmi výživná. Je výjimečná svým složením a nevšední ořechovou chutí. Odtud se brala „tučnost“, kterou chválila svatá Hildegarda. Není to tučnost, jakou byste si představovali u sádla nebo dobře prorostlého bůčku. Špaldovou „tučností“ jsou její významné nutriční hodnoty. Se svým vysokým obsahem vlákniny a lepku obsahuje téměř všechny základní složky, důležité pro lidský organismus. Zatímco má vysoký podíl bílkovin, tuku s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, sacharidů, minerálů a vitamínů skupiny B, neobsahuje cholesterol.
Můj názor?Špaldové těstoviny jsem ještě neochutnala,ale na semolinové nedám dopustit,protože se nerozvaří,jsou o mnoho chutnější než klasické těstoviny vaječné nebo bezvaječné.
0 Nominace Nahlásit |
špaldové těstoviny mají takovou ořechovou chuť
semolinové těstoviny jsou z tvrdé pšenice … jsou tužší
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, iceT, Kerberus, dědapetr
před 4988 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |