Nevíte někdo nějaký jednodušší recept s vepřovou kytou? Ještě neumím pořádně vařit.. Každý den si dělám jen smažené kousky masa a hotovo. Jenže už chci něco jiného. Poradíte?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4131 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Receptů na přípravu vepřové kýty najdeš mraky. Ale vzhledem k tomu,
že ji máš denně – nechceš dnes zkusit něco jiného?
Například zeleninové lečo, fazolka (čočka) na kyselo, pečené
brambory…taky se toho najde moc. Navíc to bude příjemná změna! ))
Doplňuji:
Recepty na vepřovou kýtu:
http://www.google.cz/search?client=opera&q=vep%C5%99ov%C3%A9+k%C3%BDty&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#client=opera&hs=6Kg&channel=suggest&sclient=psy-ab&q=vep%C5%99ov%C3%A1+k%C3%BDta+recept&oq=vep%C5%99ov%C3%A1+k%C3%BDta&gs_l=serp.1.1.0l4.7719.13189.0.14931.4.3.0.1.1.0.305.517.1j1j0j1.3.0....0...1c.1.22.psy-ab..0.4.475.9GGJai-ktFM&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.49784469,d.Yms&fp=e19cb329d310cfa5&biw=1024&bih=637
Upravil/a: beer
3Kdo udělil odpovědi palec? flodur, www, kamila44444
před 4131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nejsi ještě „zdatná kuchařka“, doporučuji jednoduchou úpravu. Nakrájej si cibuli na kostičky, dej je na rozpálený olej ( lepší je sádlo ), cibuli orestuj, pak přidej omytou a nakrájenou kýtu na menší plátky (posolenou) a okmínuj. Dej dusit. Potom sem tam podlej vodou, aby se maso nepřipalovalo. Až bude maso měkčí, pokapej ho worchesterovou omáčkou (pár kapek). Pokud nemáš, nevadí. Dus do měkka. Příloha brambory, bramborová kaše a zelenina „co dům dal“ (okurky,rajčata,kukuřice apod). Výborné s bramborovou kaší.
3Kdo udělil odpovědi palec? flodur, kamila44444, MK44
před 4131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kamilko, a na co bys měla chuť? Napsat recept problém není, jenom je
třeba zjistit, co bys ráda. Pečené, smažené, dušené,grilované … na to
vše se dá vepřové maso použít. Na dušení a guláš je kýty škoda.
Spíše bych zkusila nějakou variantu řízků. Třeba přírodní – jenom
naklepat maso, osolit, popepřit, obalit zlehka v hladké mouce a osmažit
z obou stran po cca 3 minutách. Výpek zaprášit moukou, osmahnout ji a
zalít troškou vývaru nebo vody. Nechat krátce provařit, mírně přisolit,
ochutit kečupem, sojovkou a worchestrem a pokud k tomu uvaříš pár brambor,
tak máš rychlé teplé jídlo. Do toho výpeku můžeš také nakrájet kousek
papriky, rajče, pórek, cibuli nebo jinou zeleninu a bude to pokaždé jiné a
zajímavé. Můžeš zkusit také „obrácené řízky“, kdy do naklepanéhoa
a ochuceného masa nejdřív pěstí „natlučeš“ strouhanku a potom to
obalíš ve vejcích a dáš smažit.
Kýtu můžeš také potřít česnekem ne bo okmínovat, či jinak ochutit a
upéct. Ta se potom dá krásně jíst i studená a rozhodně to bude daleko
zdravější než uzeniny.
2Kdo udělil odpovědi palec? flodur, kamila44444
před 4131 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |