Avatar uživatele
kamila44444

Recept z vepřového masa

Nevíte někdo nějaký jednodušší recept s vepřovou kytou? Ještě neumím pořádně vařit.. Každý den si dělám jen smažené kousky masa a hotovo. Jenže už chci něco jiného. Poradíte?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4131 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Receptů na přípravu vepřové kýty najdeš mraky. Ale vzhledem k tomu, že ji máš denně – nechceš dnes zkusit něco jiného?
Například zeleninové lečo, fazolka (čočka) na kyselo, pečené brambory…taky se toho najde moc. Navíc to bude příjemná změna! ))
Doplňuji:
Recepty na vepřovou kýtu:
http://www.go­ogle.cz/search?cli­ent=opera&q=vep%C5%­99ov%C3%A9+k%C3%BDty&sou­rceid=opera&i­e=utf-8&oe=utf-8&channel=sug­gest#client=o­pera&hs=6Kg&ch­annel=suggest&scli­ent=psy-ab&q=vep%C5%9­9ov%C3%A1+k%C3%BDta+re­cept&oq=vep%C5%­99ov%C3%A1+k%C3%BDta&gs_­l=serp.1.1.0l4­.7719.13189.0­.14931.4.3.0.1­.1.0.305.517.1j1j0j1­.3.0....0...1c­.1.22.psy-ab..0.4.475.9GGJai-ktFM&pbx=1&ba­v=on.2,or.r_qf­.&bvm=bv.49784469,d­.Yms&fp=e19cb32­9d310cfa5&biw=1024&bih=6­37

Upravil/a: beer

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Pokud nejsi ještě „zdatná kuchařka“, doporučuji jednoduchou úpravu. Nakrájej si cibuli na kostičky, dej je na rozpálený olej ( lepší je sádlo ), cibuli orestuj, pak přidej omytou a nakrájenou kýtu na menší plátky (posolenou) a okmínuj. Dej dusit. Potom sem tam podlej vodou, aby se maso nepřipalovalo. Až bude maso měkčí, pokapej ho worchesterovou omáčkou (pár kapek). Pokud nemáš, nevadí. Dus do měkka. Příloha brambory, bramborová kaše a zelenina „co dům dal“ (okurky,rajča­ta,kukuřice apod). Výborné s bramborovou kaší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Kamilko, a na co bys měla chuť? Napsat recept problém není, jenom je třeba zjistit, co bys ráda. Pečené, smažené, dušené,grilované … na to vše se dá vepřové maso použít. Na dušení a guláš je kýty škoda. Spíše bych zkusila nějakou variantu řízků. Třeba přírodní – jenom naklepat maso, osolit, popepřit, obalit zlehka v hladké mouce a osmažit z obou stran po cca 3 minutách. Výpek zaprášit moukou, osmahnout ji a zalít troškou vývaru nebo vody. Nechat krátce provařit, mírně přisolit, ochutit kečupem, sojovkou a worchestrem a pokud k tomu uvaříš pár brambor, tak máš rychlé teplé jídlo. Do toho výpeku můžeš také nakrájet kousek papriky, rajče, pórek, cibuli nebo jinou zeleninu a bude to pokaždé jiné a zajímavé. Můžeš zkusit také „obrácené řízky“, kdy do naklepanéhoa a ochuceného masa nejdřív pěstí „natlučeš“ strouhanku a potom to obalíš ve vejcích a dáš smažit.
Kýtu můžeš také potřít česnekem ne bo okmínovat, či jinak ochutit a upéct. Ta se potom dá krásně jíst i studená a rozhodně to bude daleko zdravější než uzeniny.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek