Avatar uživatele
Tabea

Proč se značná část potravin balí do hliníkového obalu? Má to nějaký svůj praktický důvod?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, NoFear před 1390 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
NoFear

Odpoveď byla označena jako užitečná

Má dobré vlastnosti. Ale všechno by se do něj balit nemělo. Dobře se přizpůsobuje, tvaruje a může fungovat jako tepelný (a jiný) izolant. Neprosakuje – mastonata ani vůně a podobně.
Potraviny zabalené v alobalu si zachovávají čerstvost a nevycyhají. Nesvítí na ně a jsou téměř nepropustně zabalené.

Upravil/a: NoFear

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Tabea Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

Kdysi doporučovaný, dnes zatracovaný. Věřte – nevěřte. Jako vše má alobal důvody pro a proti.

Dnes se do něj balí potraviny, které jsou trvanlivější, nepropouští mastnotu ani tekutiny. Třeba máslo, umělé tuky apod, alobal . je neprůsvitný,, dobře se tvaruje.

Hojně se využívá v domácnosti. při vaření, grilování, přikrývání potravin, balení svačinek, ale jen kratší dobu.. Ale pozor na kyselé., rajčata, citrusy ale i některé koření.

Nové obaly se vyrábějí z recyklovaného alobalu.

Ale i u alobalu jako u všeho platí – všeho s mírou.

"Ale v poslední době experti varují. Pokud používáte Alobal, tak přestaňte. Hrozí vám vážné následky

Přesto, že je alobal dobrým pomocníkem, podle posledních průzkumů se vystavujete zdravotním rizikům.

Největším problémem alobalu je, že je vyroben z hliníku. Jedná se o neurotický těžký kov, který je po mnoho let spojen s Alzheimerovou nemocí.

Hliník způsobuje tělu různé zdravotní potíže – od těch mírných až po závažná poškození mozku atd.

Je tomu tak proto, že hliník snižuje hustotu kostí odvápněním a tím je činí více lámavými.

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že maximální denní příjem hliníku by neměl překročit 60 mg.

Tento fakt dělá z hliníkové folie na pečení, vaření a uskladnění potravin velmi nebezpečný materiál, protože jen při jednom pečení se z něj do jídla uvolní až 400 mg hliníku."

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Alobal

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Hlavním parametrem je cena a dostupnost.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1153 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
NoFear

Emefej – ale simtě, cena a dostupnost jsou hlavně jen důsledkem poptávky a nabídky a ty jsou určeny podle jeho vlastností. :P ;)
Je plno potravinářských fólií, podobně dostupných a cenově stejných nebo i levnějších (nemůžou jinak na základě vlastností a druhu materiálu). Cena alobalů se taky různě pohybuje (podle kvality nebo společnosti).

před 1390 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek