Jiří Bohumil
Mám stejnou zkušenost jako Ty. Údajně může být problém, že se prý
nějak rychleji mohou namnožit nebezpečné bakterie. Ale pokud je nepoužiješ
na klasický „tatarák“ a maso pak opět dobře tepelně upravíš, tak
nemůže být problém. Podle mne žádné zdravotní riziko není, nikdy jsem
se s tím nesetkal.
A v každém, dokonale tepelně zpracovaném mase, podle mne, žádné
bakterie být nemohou.
A na nějakou podstatnější změněnu ani struktury a ani chuti jsem zatím
nezaznamenal.
Ono existuje mnoho různých názorů a „teorií“.
Třeba i má švagrová odmítá jídlo i ohřívat. Což je podle mne
rovněž nesmysl. Mnoho jídel, zejména gulášů a i omáček i některých
polévek, jsou chuťově lepší mnohdy až další den a ohřátých.
Questman
Zdravím,
obecně, už při prvním zmražení prakticky čehokoli se naruší struktura
dané potraviny, při druhém zmražení se tvoří větší krystaly a dál
narušují strukturu jídla.
Po druhém rozmrazení už je z původní struktury jídla zachováno jen
málo, takže například bílkovinné vazby, vláknina, škroby apod. už
v jídle prakticky nejsou přítomny, případně se z něj při tepelné
úpravě snadno odplaví/vypaří. Nemluvě o významně horší chuti,
především u masa, kdy jsou narušená vlákna svaloviny a maso tak snadno
při úpravě zatuhne.
zjentek
Nevím. Až budu mít mikroskopické vidění, budu to řešit. Zatím co
nevidím, to se neděje/není.