Dík za odpovědi, ještě to zkusím upřesnit, proč voda studená ne teplá, která by se zdála logičtější.Ráno jsme vedli u dřezu plamennou diskuzi na téma kdo zapomněl vyndat maso večer, a jaká voda je lepší, resp rychlejší.:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, marci1 před 3176 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
I to je jedna z možností jak rozmrazit maso, ale nedoporučuji. Veškerá šťáva obsažená v mase se vyluhuje a maso je potom mdlé. Nejlépe je mrazené maso uložit do lednice přes noc, kde se postupně rozmrazuje.
0 Nominace Nahlásit |
samozřejmě, že je teplá rychlejší, ale další vliv to má na kvalitu masa. maso z teplé vody dostane podivnou šedou barvu (sražení bílkoviny). jsem pro samovolné rozmražení v temnu. nejlepší je maso nemrazit a kupovat čerstvé. to však nikdo nezaručí, když jsou sklady plné mraž. masa. pak se rozmrazí, prodá a znovu zamrazí. co se týká mražení, tak to je další kapitola. zamrazit šokem v minus padesáti, nebo doma v mrazáku v minus 15°C
0 Nominace Nahlásit |
Ano, je to pravda. Přenos tepla mezi vodou a zmrzlým masem je daleko intenzivnější, než na vzduchu. Dá se to ještě urychlit, pokud bude voda aspoň trochu proudící (třeba do nádoby nechat téct čerstvou vodu tenkým čůrkem) a voda zase nemusí být až tak úplně studená, spíše vlažná.
0 Nominace Nahlásit |
Horkou vodou samozřejmě ne, psal jsem vlažnou. Jinak s tím vylouhováním šťávy z masa to není až tak zlé, proběhne jen na povrchu, dovnitř se voda nedostane, samozřejmě se to s dobou namáčení ve vodě nesmí přehánět. Ideální je, když je maso polozmrzlé, pak se dá krásně nakrájet pilkovým nožem na plátky.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |