Avatar uživatele
jirka F

Proč se do friťáku dává tolik oleje ?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3438 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Protože potravina musí v oleji plavat, být ponořená. Můžeš si koupit menší friťák, ale zas toho moc neuděláš, ale bude tam oleje méně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
gecco

Kolik – „tolik“??
😉
Fritování spočívá v tom, že do horkého oleje danou potravinu celou ponoříš, takže oleje ve friťáku musí být dostatečně vysoká vrstva.
Pokud by tam byla oleje vrstva nízká, nebyl by to friťák, ale pánev – a pokrm bys nefritoval, ale smažil.
😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Nyní jsou k dostání i horkovzdušné = bez oleje, či s jeho malým množstvím ;)
http://www.eu­ronakupy.cz/kom­binova-horkovzdusna-friteza-/fritovaci-hrnce/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek