Avatar uživatele
Reny

Proč mi nezhoustl bezinkový med?

Může mi někdo poradit?Vše jsem dělala podle postupu dle návodu,med mi zhnědl jak má být ale nezhoustl mi tak jak správně med má být hustý, tak nevím kde jsem udělala chybu.Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Jahoda před 5305 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Také se mně to loni stalo. Používala jsem ho jako hustší sirup. Podle informací jsem zřejmě vařila krátkou dobu – už si ale přesně nevzpomínám. Nejméně prý je hodina a čtvrt. Když je med řídký, tak dobu prodloužit.
Doplňuji:
ZAJ-PO, to je dobrý nápad. Děkuji.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

DOBRÝ DEN.NA ZAHUŠTĚNÍ MEDU SE POUŽÍVÁ ŽELÍROVACÍ CUKR,A JE TO VŠE V POŘÁDKU

Zdroj: OSOBNÍ SKUŠENOSTI A ZNALOSTI

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Džanička

A mohla by jste napsat ten recept?Já jeden mám,ale na med ze smrku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
oskar

Já si to dělám také a nikdy mi nezhoustnul.Ne­vím,ale myslím si,že jako včelí med to husté nebude.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Odpařilo se málo vody, doporučoval bych velký kastrol a pomalý mírný var na litinové podložce, míchat, druhá možnost přidat cukr.

před 5210 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

Džaničko, vkládám recept. Ale podle rady Zaj-po bych zkusila použít želírovací cukr.

Bezinkový med proti nachlazení

Ingredience:
25 dkg květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru

Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Krátce povaříme s citronem nakrájeným na kolečka a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí.

Je to výborné na kašel a nachlazení.

před 5303 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Reny

Ingredience:
42květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru

Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Povaříme s citronem nakrájeným na kolečka asi 10 min. a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na mírném ohni vaříme 1 až 1 1/2hod. do zhoustnutí.Čím déle se vaří tak by měl být hustší, což se mi nepodařilo.

před 5301 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek