Může mi někdo poradit?Vše jsem dělala podle postupu dle návodu,med mi zhnědl jak má být ale nezhoustl mi tak jak správně med má být hustý, tak nevím kde jsem udělala chybu.Děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Jahoda před 5305 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Také se mně to loni stalo. Používala jsem ho jako hustší sirup. Podle
informací jsem zřejmě vařila krátkou dobu – už si ale přesně
nevzpomínám. Nejméně prý je hodina a čtvrt. Když je med řídký, tak
dobu prodloužit.
Doplňuji:
ZAJ-PO, to je dobrý nápad. Děkuji.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
DOBRÝ DEN.NA ZAHUŠTĚNÍ MEDU SE POUŽÍVÁ ŽELÍROVACÍ CUKR,A JE TO VŠE V POŘÁDKU
Zdroj: OSOBNÍ SKUŠENOSTI A ZNALOSTI
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 5304 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A mohla by jste napsat ten recept?Já jeden mám,ale na med ze smrku.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář
před 5304 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já si to dělám také a nikdy mi nezhoustnul.Nevím,ale myslím si,že jako včelí med to husté nebude.
0 Nominace Nahlásit |
Odpařilo se málo vody, doporučoval bych velký kastrol a pomalý mírný var na litinové podložce, míchat, druhá možnost přidat cukr.
Džaničko, vkládám recept. Ale podle rady Zaj-po bych zkusila použít želírovací cukr.
Bezinkový med proti nachlazení
Ingredience:
25 dkg květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru
Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Krátce
povaříme s citronem nakrájeným na kolečka a necháme 24 hodin vyluhovat.
Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na
mírném ohni vaříme do zhoustnutí.
Je to výborné na kašel a nachlazení.
Ingredience:
42květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru
Příprava:
Pečlivě opraný květ z černého bezu zalijeme litrem vody. Povaříme
s citronem nakrájeným na kolečka asi 10 min. a necháme 24 hodin
vyluhovat. Potom slijeme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg
cukru a na mírném ohni vaříme 1 až 1 1/2hod. do zhoustnutí.Čím déle se
vaří tak by měl být hustší, což se mi nepodařilo.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |