Pravý perník je charakteristický mimo jiné tím, že záhy po upečení
ztvrdne a chvíli trvá, než získá požadovanou vláčnost – při dobrém
uskladnění asi 14 dnů.
Perníčky naskládejte do kameninové nádoby, plechové krabice nebo
kartonové krabice vyložené alobalem a uložte na chladném místě. Dobrým
pomocníkem je jablko, vložené k perníčkům. Vyberte jablko zdravé a
nepoškozené, aby na něm nebyla plíseň nebo hniloba, a pravidelně je
kontrolujte. Neskladujte perníčky blízko cibule, česneku, sušených hub a
jiných aromatických potravin nebo se dočkáte nevítaných příchutí
a vůní.
Co dělat, když perníčky nezměknou včas?
No, někomu tvrdý perník nevadí, ale pro ty, co se bojí zubaře, mám
jednoduchou a účinnou radu. Vložte několik kousků perníku do keramické,
kameninové nebo porcelánové mísy a mísu přikryjte vyždímanou utěrkou
namočenou v horké vodě – určitě změknou.
link:
Zdroj: http://www.hobby-info.cz/art.php?id=perniky
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |