Já jsem např. zkusila steril.kukuřici nebo nahrubo nastrouhaný eidam.
Obojí bylo dobré.
Naopak z kořenové zeleniny dávám jen syrovou mrkev.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, chachar1922, Lamalam, gecco před 3250 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V tomto su konzervativní…
😉
Tradiční BS neobmnenuju…
4Kdo udělil odpovědi palec? anonym, iceT, briketka10, luky.1986
před 3250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevím jak kdo, ale u nás se dává kyselé jablko nakrájené na kostičky. Výborná chuť. Jinak klasika!
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, ReHu, briketka10
před 3250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám ráda olivy i okurky.
3Kdo udělil odpovědi palec? iceT, briketka10, ReHu
před 3250 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vím o lidech, co přidávají nakrájený salám (obv. Gothaj). Pokud je to příloha k masu, pak mi to přijde divné. A ano, i sýr někdo dává. Jsem konzervativní, BS na Stědrý den neobměňuji, pouze v létě dělám tzv. letní, tedy bez majonézy.
0 Nominace Nahlásit |
Tradičně brambory,majonéza, hrášek, mrkev, okurky, akorát místo
syrové cibule dávám osmaženou. Letos nedám petržel a celer.
Gothaj nebo junior a k tomu vařené vejce je celkem běžná surovina do
b.salátu.
2Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, briketka10
před 3250 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
do bramborového salátu dávám jen to, co jsem tam dával v dobách svého několikaletého působení ve výrobně salátů a lahůdek, kde jsem míchal několik druhů salátů v několika desítkách kg. denně. pokud se salát lišil nějakou ingrediencí, tak se jmenoval jinak a měl úplně jinou chuť. do vánočního br.salátu ať si lidé dají co chtějí, ale bramborový salát je u mě jen jeden, stejně jako vlašský, pochoutkový, atd. tzn. jen brambory, mrkev, hrášek, ster.okurka, cibule, vař.vejce, cibule, majonéza, cukr, sůl, ocet, pepř ml., hořčice plnotučná, nejlépe lák z okurek dle savosti brambor-. žádné celery, salámy, jogurty, sádla, kys.sledě a jiné 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já ho dělám klasicky, ale moje německá tchyně do něj dává kyselé ryby.
0
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
u nás majonézový k vyprážanej rybe nie
avšak…aj k upečenej rybe máme zemiaky v sladkokyselej vode s cibuľou a korením…musí ho byť dostatok!
0
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to příloha, pak je to salám s masem? Nesedí mi to a jako surovina na sváteční stůl už vůbec ne.
Souhlasím s vámi. Salám rovněž nedávám. Jedině když připravuji jako samostatné jídlo – podobné vlašáku. Pak ale používám šunku, méně brambor a sojovou majonézu atd. Chutná mně tatarka ze zakysané smetany, která se začala vyrábět, nebo ji dělám sama..
Často dělám obyčejný, tzv. rakouský salát bez majonézy. Převzala jsem recept od matky, ta od babičky. Její sestra byla kuchařkou ve Vídni.
Ono se tam toho salámu taky nesmí dát kilo, ale dejme tomu na kilo salátu necelých deset deka salámu. Pokud jsi to nikdy nejedla, tak to hned nemusíš odsuzovat. Taky ti to nikdo nenutí a navíc, tak jako je tisíc receptů na zaručenou bramborovou polívku, tak se v každé rodině připravuje bramborový salát jinak.
Neodsuzuji, ale divím se. Navíc Gothaj i Junior považuji za salámy
horší kategorie.
Myslela jsem, že je tu diskuze o BS a ingrediencích a ne o tom, co mi
přijde divné …
Přidávám tepelně upravené houby (dušené do měkka, zamrazené a rozmrazené) Ovšem po letošní houbařské sezóně rada celkem na prd. Jinak je to ovšem úplně jiná liga. Smaženého kapra nikdo nechtěl, všichni zblajzli jen salát.
Proč diskuze?
Už jsi postoupil a můžeš vkládat i bodovat víc.
Nebo ses dnes tak rozjel, že je ti limit málo 🙂 🙂
No, sice jsem se rozjel a postoupil o kategorii výš, ale omezený jsem pořád stejně. Proto můžu vstupovat jen do diskuze. Nějak tomu nerozumím.
Ano, měl bych mít vyšší limit, ale nemám. Pochybuju, že brilantností svých otázek, či odpovědí bych převálcoval nějaké limity.
Drap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |