Dobrý den, chtěl bych prodávat dopňky stravy (ve formě prášku, či tablet) ve vlastních baleních, tzn. nakoupit hromadně a balit do nádob. Samozřejmě nádoby schválené ke styku s potravinami. Vše bych chtěl dělat v menším počtu a doma. Chtěl bych se pouze zeptat jaké jsou základní hygienické zásady, které bych měl při takové práci splnit. Nikde o tom nic nenacházím. Jde pouze o přesypání něčeho, do nějaké jiné nádoby, nic víc. Myslím tím, jestli jsou potřeba věci jako omyvatelné stěny, hygienické rukavice, stůl s desinfekcí atp…Popřípadě co všechno ?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 4418 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Doplňky stravy se vyráběj a přeplňujou jako potraviny.
Takže bys měl mít místo, které odpovídá zásadám a normám správné
potravinářské praxe.
Obrátil bych se s dotazem na vašeho krajskýho hygienika anonymním
dotazem.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych se obrátila na nejbližší hygienickou stanici ne anonymně, ale
klidně svým jménem. Protože jestli budeš doma dělat něco, co se jí a
budeš to prodávat, tak toho hygienika nebo ČOIku ti tam na anonymní udání
pošle kdejakej soused a když nebudeš splňovat normy, tak ti to zavřou a
zaplatíš tučnou pokutu a třeba dají i zákaz činnosti, když přijdou
podruhé na kontrolu a stále to nebude odpovídat hygienickým normám.
Doplňuji:
Až to malé podnikání rozjedeš, přijde ti tam hygiena, buď připravený,
že se tě budou ptát na všechno, kde od koho nakupuješ suroviny, jak jsou
baleny a také zabezpečeny proti cizímu zásahu, budou chtít vidět všechny
doklady o původu, co směsi doplňků přesně obsahují, jestli pracuješ
v jednorázových rukavicích, nepovaluješ to někde na stole, ale na
hygienické podložce, neuskladňuješ to v místnosti společně
s myšmi atd.
Upravil/a: pusinka50
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek