Doplňuji:
Děkuji všem!
Udělala jsem ho takto:Porce kapra jsem pokapala
citr.šťávou,sůl,pepř,ml.kmín.Na dno pekáčku cibule na kolečka,pár
plátků rajčat,na to rybu kůží navrch,na každou porci plátek
česnek.boku/nebo angl.sl./a plátek másla.Podlít trochou bílého vína,péct
přikryté 20min/200°C a pak ještě odkryté až je slanina pěkně
opečená.Bylo to mňam…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, chudst, barnajka, dědapetr, anonym před 4936 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pár receptů na kapra:
http://www.zoufalirybari.cz/kapr-recepty
5Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56, hanny 2, barnajka, anonym
před 4936 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kapr se dá vykostit. Seříznou se filátka kůže stáhnout.Obaím to
v mouce pokmínínuji a pomalu peču na másle z kouskem citronu i z kůrou.
Která rybu navoní.Bzambory a osminka citronu na pokapání každý si jej
vymáčkne podle chuti. Až se mi zbíhají sliny zítra jdu nějakou rybu
schánět.
Doplňuji:
Škoda že v místním potoce ryby nejsou hned bych na ně šel.
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
Kapra nesnáším, ale od známých jsem ochutnala zapečenýho kapra se zeleninou, a bylo to úžasný! Vůbec to nebylo cítit takovou tou rybí chutí, pro něj typickou… Zkuste mrknout na net, jestli na to někde nebude recept, protože to opravdu stálo za to! :)
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, johana 56, hanny 2, barnajka
před 4936 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
http://www.mrk.cz/kucharka.php?menuid=-1&kw=kapr
http://recepty.centrum.cz/search/?keywords=kapr&p=2
http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr.aspx
A myslím, že na ty stránky taky budu muset někdy zavítat :) U nás se kapr nikdy nejedl, dokonce ani na vánoce ne. Měli jsme ho jednou jedinkrát, smaženýho – a nechutnal nikomu. No ale když se vybere ten správný recept…možná že k nám na starý kolena zavedu nový tradice! :))
0 Nominace Nahlásit |
Porce kapra dám na alobal,pokapaný olivovým olejel,rozložím na něj
kolečka(můžou být i kostky) zeleniny,posypu kořením na ryby,zakápnu
olejem,peče se 30–40 minut.
Dá se také upéct celý v alobalu,vnitřek vytřu česnekem.Před dopečením
alobal otevřu.
0 Nominace Nahlásit |
Vynikající jsou škvarky z kapra, ale spíš na chuť než na jídlo. Jen kostičky kapra protřepat s hladkou moukou a chilli a pak osmažit do chrupava.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |