Avatar uživatele
hanny 2

Poradíte recept na kapra?Ne smaženého!

Doplňuji:
Děkuji všem!
Udělala jsem ho takto:Porce kapra jsem pokapala citr.šťávou,sůl,pep­ř,ml.kmín.Na dno pekáčku cibule na kolečka,pár plátků rajčat,na to rybu kůží navrch,na každou porci plátek česnek.boku/nebo angl.sl./a plátek másla.Podlít trochou bílého vína,péct přikryté 20min/200°C a pak ještě odkryté až je slanina pěkně opečená.Bylo to mňam…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, chudst, barnajka, dědapetr, anonym před 4936 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dědapetr

Pár receptů na kapra:
http://www.zou­falirybari.cz/ka­pr-recepty

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elektrikář

Kapr se dá vykostit. Seříznou se filátka kůže stáhnout.Obaím to v mouce pokmínínuji a pomalu peču na másle z kouskem citronu i z kůrou. Která rybu navoní.Bzambory a osminka citronu na pokapání každý si jej vymáčkne podle chuti. Až se mi zbíhají sliny zítra jdu nějakou rybu schánět.
Doplňuji:
Škoda že v místním potoce ryby nejsou hned bych na ně šel.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Valky

Kapra nesnáším, ale od známých jsem ochutnala zapečenýho kapra se zeleninou, a bylo to úžasný! Vůbec to nebylo cítit takovou tou rybí chutí, pro něj typickou… Zkuste mrknout na net, jestli na to někde nebude recept, protože to opravdu stálo za to! :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
barnajka

http://www.mrk­.cz/kucharka.php?me­nuid=-1&kw=kapr

http://recepty­.centrum.cz/se­arch/?keywords=ka­pr&p=2

http://www.ry­badomaci.cz/cz/re­cepty/kapr.as­px

A myslím, že na ty stránky taky budu muset někdy zavítat :) U nás se kapr nikdy nejedl, dokonce ani na vánoce ne. Měli jsme ho jednou jedinkrát, smaženýho – a nechutnal nikomu. No ale když se vybere ten správný recept…možná že k nám na starý kolena zavedu nový tradice! :))

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
johana 56

Porce kapra dám na alobal,pokapaný olivovým olejel,rozložím na něj kolečka(můžou být i kostky) zeleniny,posypu kořením na ryby,zakápnu olejem,peče se 30–40 minut.
Dá se také upéct celý v alobalu,vnitřek vytřu česnekem.Před dopečením alobal otevřu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
JanyOK

Vynikající jsou škvarky z kapra, ale spíš na chuť než na jídlo. Jen kostičky kapra protřepat s hladkou moukou a chilli a pak osmažit do chrupava.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek