Setkal jsem se z názorem, že káva je dobrá vždy čerstvá. Takový názor může znamenat cokoli a přestože nejsem psycholog, troufám si hádat, nejspíše znamená, že po několika hodinách stání již k pití dobrá není a předpokládám tedy, že po 24 hodinách by se taková káva vůbec pít neměla, protože by, zkrátka, nebyla dobrá. Já osobně si naopak myslím, že macerát potřebuje k degradaci (změnám struktury) mnohem delší dobu, pokud je uskladněn za ideálních/příznivých podmínek jako jsou chlad a optimální přístup vzduchu a světla. A proto se domnívám, že káva uskladněná 24h v chladničce v uzavřené konvici bude pro samotné senzorické schopnosti vykazovat stejné vlastnosti, jako tatáž káva bezprostředně po vyluhování a vychladnutí na danou teplotu. Děkuju.
Zajímavá 0 před 467 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neexistuje ideální žena, muž a ani ideální podmínky pro uchování kávy. Jestli tě chápu, tak chceš zalít kávu horkou vodou, potom nechat vychladnout, dát do uzavřené nádoby a uchovat v ledničce. Smiř se s tím, že chemické reakce probíhají s časem, teplota má vliv na rychlost reakce, ale pokud se nedostaneš na abolutní nulu, tak budou reakce probíhat stále. A káva, to jsou organické produkty, upravené speciální technologií. Odeber si vzorek před vložením do ledničky, po vytažení z ledničky ( po určité době) a srovnej to s čerstvě zalitou kávou. A nech si to otestovat v nějaké potravinářské laboratoři – zaplatíš a uvidíš.
0
před 467 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |