Avatar uživatele
zjentek

Po jaké době začne degradovat extrakt kávy, extrahovaný ve vodě a uchovávaný při ideálních podmínkách?

Setkal jsem se z názorem, že káva je dobrá vždy čerstvá. Takový názor může znamenat cokoli a přestože nejsem psycholog, troufám si hádat, nejspíše znamená, že po několika hodinách stání již k pití dobrá není a předpokládám tedy, že po 24 hodinách by se taková káva vůbec pít neměla, protože by, zkrátka, nebyla dobrá. Já osobně si naopak myslím, že macerát potřebuje k degradaci (změnám struktury) mnohem delší dobu, pokud je uskladněn za ideálních/příz­nivých podmínek jako jsou chlad a optimální přístup vzduchu a světla. A proto se domnívám, že káva uskladněná 24h v chladničce v uzavřené konvici bude pro samotné senzorické schopnosti vykazovat stejné vlastnosti, jako tatáž káva bezprostředně po vyluhování a vychladnutí na danou teplotu. Děkuju.

Zajímavá 0 před 467 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Neexistuje ideální žena, muž a ani ideální podmínky pro uchování kávy. Jestli tě chápu, tak chceš zalít kávu horkou vodou, potom nechat vychladnout, dát do uzavřené nádoby a uchovat v ledničce. Smiř se s tím, že chemické reakce probíhají s časem, teplota má vliv na rychlost reakce, ale pokud se nedostaneš na abolutní nulu, tak budou reakce probíhat stále. A káva, to jsou organické produkty, upravené speciální technologií. Odeber si vzorek před vložením do ledničky, po vytažení z ledničky ( po určité době) a srovnej to s čerstvě zalitou kávou. A nech si to otestovat v nějaké potravinářské laboratoři – zaplatíš a uvidíš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek