Zadala jsem otázku do modré lišty, ale žádná odpověď se neobjevila. Snad tedy v této podobě nebyla otázka položená.
Proč se u piva říká – Všeho s mírou? Opravdu způsobuje pití piva obezitu?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? led, panenka, Miroslavst, anonym, anonym, BEAES, vagra, iceT před 5085 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odkud pochází tvrzení? Asi ze stejného zdroje, jako že hlad je
převlečená žízeň :D
Pivoobsahuje cukr, slad a další složky po kterých se tloustne.
http://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDroba_piva
0 Nominace Nahlásit |
Při hubnutí nebo předcházení obezitě bychom neměli zapomínat, že
nejen to, co sníme se ukládá v podobě tuku na našich tělech.
V předvánoční době je třeba mít na paměti, že alkoholické nápoje
jsou doslova kalorickou bombou.
Takový silvestrovský přípitek deckou sektu nechtěně obohatí naše tělo
o celých 335 KJ.
Úplně zapomenout bychom měli na míchané alkoholické nápoje, pozor také
na pivo, obzvláště tmavé.
Zdroj: http://jakzhubnout.com/tag/kaloricke-tabulky/
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, Miroslavst
před 5085 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Krom již řečeného zbývá dodat odpověď na poslední otázku, a to jednoznačné NE – alespoň podle posledních výzkumů. Po pivu se netloustne; „pivní břicha“ jsou podle posledních výzkumů důsledkem touhy si k pivu „něco zakousnout“. Pivo jako takové však obezitu nezpůsobuje, ba naopak, je užitečné coby podpora trávení.
srv. níže odkaz na „falešný mýtus o tloustnutí z piva“
Zdroj: www.apu.cz/mag/59-falesny-mytus-o-tloustnuti-z-piva/
0 Nominace Nahlásit |
Termín tekutý chléb není synonymem pro pivo jen v češtině, ale
i v německy mluvících zemích. V Rakousku, Německu a regionech
Švýcarska je termín „flüssiges Brot“ v běžné mluvě poměrně
rozšířený.
Chléb i pivo mají svůj základ v obilninách, původně značně
různorodých, které se postupem vývoje u chleba omezily zejména na pšenici
a žito, u piva pak hlavně na ječmen a pšenici. V tomto směru lze zjistit
i jistou místopisnou spojitost mezi pivem a chlebem. Při cestách po Evropě
není obtížné odhalit, že v oblastech, kde se peče stejný chléb, se
také vaří přibližně stejné pivo.
Druhým možným důvodem, proč se pivu dostalo označení tekutý chléb, je
jeho schopnost zasytit, jeho výživová hodnota. Zejména piva silnější
(v některé literatuře označovaná jako piva tlustá) jsou díky své dobré
stravitelnosti více součástí potravy než jen nápojem
Z Egypta je např. známo, že denní příděl potravin dělníků na
stavbách pyramid vedle chleba, česneku a cibule zahrnoval vždy dva džbány
piva. Hispánští bojovníci se stejně jako germánští vojáci před bojem
posilovali pivem, které nazývali „celia“. Ve středověku pak byly velice
rozšířené„pivní polévky“, které často snídali staří Čechové
stejně jako Angličané, Francouzi, Dánové nebo Němci. V těch dobách byla
výroba piva rozšířená v klášterech, kde pivo bylo pravidelnou
součástí stravy chudých mnichů. Stejně tak v dobách neúrod či
válečného strádání patřilo pivo vždy k základním složkám denní
stravy a mnohdy nahrazovalo nedostatek chleba.
Možná, že jsou i další důvody, pro které pivo nazýváme tekutým
chlebem. Jisté je, že chléb a pivo provázejí lidstvo úspěšně již
několik tisíciletí a na obezitu vliv nemá.
Zdroj: http://www.pivnidenik.cz/clanek/3138-Legenda-o-tekutem-chlebu/index.htm
0 Nominace Nahlásit |
Jde o cennou potravinu
„Pivo i chléb opravdu patří k nejstarším známým potravinám, které
se lidstvo naučilo vyrábět. Z obilí lidé začali dělat pivo dokonce
o dost dříve, než se ho naučili využívat k pečení chleba. Pivo je
velmi cennou potravinou i z hlediska nutričního. Dokonce se dá tvrdit, že
nutriční složení piva a chleba se velmi podobá,“ dozvědělo se
21. STOLETÍ od ing. Vladimíra Kellnera, CSc., vedoucího Analytické
zkušební laboratoře Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského
v Praze.
Hlavní jsou však vědecky doložená fakta, která nabízí tabulka. Vždyť
pivo jako nejlepší iontový nápoj je pestrým koktejlem vitaminů,
minerálních látek a stopových prvků.
Podle odborného komentáře Vladimíra Kellnera z tabulky na první pohled
mnohé nepoznáme, ale podíváme-li se na nutriční složení podrobně,
uvidíme výhody piva oproti chlebu.
Poměr draslíku (K) a sodíku(Na), který se v pivu rovná 6,7/1 (běžně
4 až 10/1) a u chleba je to 0,35 – tedy téměř dvacetkrát lepší
poměr pro pivo.
U poměru hořčíku (Mg) a vápníku (Ca), který je pro pivo 1,5/1 a pro
chléb 0,33, je zase téměř 4,5krát lepší poměr u piva.
Připomeňme, že draslík i hořčík představují velmi významné prvky pro
lidský organismus, neboť jsou nezbytné ke správnému fungování všech
orgánů v těle. Pokud porovnáme krajíc chleba a sklenici piva, zase
vychází pivo lépe.
Pivo obsahuje zajímavá množství tzv. rozpustné vlákniny, prebiotik
(potravních doplňků stimulujících růst) a řadu vitaminů. (Hlavně jsou
to všechny důležité B-vitaminy.) Nabízí přes 30 minerálů a stopových
prvků, které pocházejí většinou ze sladu.
Zdroj: http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2008071825
0 Nominace Nahlásit |
To je ze života. Ve starém Egyptě přišel domu manžel a maželka
s válečkem na těsto mu povídá. „To je dost, že jdeš domu. Na stole
máš teplý chléb k večeři“. Manžel potom odpovídá, že už chleba
večeřel, jestli by nebylo něco k oblíznutí. Na otázku jaký chleby,
manžel moudře kličkuje a odpovídá „tekutý“ (pivo vařili už za
faraónů). Načež manželka se rozpálí jako písek odpoledne na Sahaře a
manžela s tím válečkem zmydlí, protože dostane vztek, že se dělá
s večeří ale pán je někde na chlebu u šenkýřky.
A protože mu smrdí z huby, ten večer nic k oblíznutí není. (válček na
těsto je jeden z nejlepších antikoncepčních přípravků – protože je
levný, není v žádných metodikách uveden).
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |