Ad Doplnění: Spíše bys měl vyhodit všechnu tu šunku, osobně bych
vyhodil i vše, čeho se šunka ´dotkla´ – pokud jde o bakterii
Clostridium botulinum, pak jejím produktem je velice prudký jed.
Pokud to z nějakého důvodu udělat nechceš, aspoň vše zahřej na 100°C
(tato teplota – s ´rezervou´, botulotoxin zničí, takže pak už bude maso
jen páchnout.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je balení nafouklé, tak určitě šunka neni prvotřídní. Raději bych ji vyhodil
0 Nominace Nahlásit |
Skoro bych si tipoval, že stoprocentně OK už nebude 🙂 nafouknutí znamená, že už vevnitř pracují mikroorganismy, které vyvíjejí nějaký plyn jako odpadní produkt své činnosti.
0 Nominace Nahlásit |
Celý dlouhý život (jsem ročník 1930) podezřelou potravinu zahřeju buď na 100St. nebo – na omastku – ještě na vyšší teplotu. (Dnes ještě napřed proženu MW.) Dělali to i moji rodiče. A jsem zdráva – k lékaři jdu jen za dva roky prodloužit potvrzení k řidičáku.
Doplňuji:
Ale každý jsme jiný!
Upravil/a: talka
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek