Doplňuji:
Nic jim jinak není. Nedají se třeba zbavit střívka a zamíchat do
sekané?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? anonym, johana 56, beer, briketka10, anonym, Mc Merkurion před 4277 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nevím kolik jich máš, ale toto docela funguje. Po obvodu je dostatečně „napíchej“ vidličkou, vlož do hrnce, rozpusť kostky sádla, hodně ho osol, a zalij tak, aby byly zcela ponořené. Teplotu nastav na 80 – 90°C a nech cca 1 – 2 hodiny „vařit“ bez poklice. Horké naskládej do sklenic a zalij horkým čistým sádlem. I po vychladnutí musí být klobásy zcela ponořené. Ještě horké zavíčkuj a ulož. Slané sádlo snadno použiješ při vaření. Nebo nakrájej dostatečné množství cibule a smaž při 100°C až cibule zhnědne. Na konec podle chuti přidej nakrájený česnek na plátky, nech vychladnout a máš špičkovou pomazánku, která se dá použít i při vaření.
7Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, annas, anonym, Sůwa, briketka10, anonym, Mc Merkurion
před 4277 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do zapékaných těstovin, francouzské brambory, rolády.
6Kdo udělil odpovědi palec? brillant, annas, anonym, johana 56, anonym, briketka10
před 4277 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou již vyuzené, nic je nenapraví, snad je ohřívat ve velmi slané vodě . nevím jak by chutnala sekaná z uzených klobásek. Přidávat je do různých pokrmů je dobrá volba. Nic méně platí, že na kg masa se dává 2 dkg soli. Já osobně používám prorostlý bůček s přidáním hovězího v poměru 3/1 na spojku.Takto vyrobené klobásky se nedrolí a suché také nejsou.
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, johana 56, Sůwa, briketka10, anonym
před 4277 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nejlepší je zavařit je do slaného nálevu (ani tak to ale zbytečně se
solí nepřeháněj) a nechat v něm alespoň 14 dní „zaležet“.
I uzené klobásy něco soli z té vody natáhnou. Navíc se dají potom
používat bez ohřívání a jsou velice dobré. Ani to, že jsou libovější
na nich nic zkazit nemůže. Právě naopak.
Garantuji Ti, že pokud jednou zavařené klobásy zkusíš, potom budeš
pokaždé při jejich výrobě pamatovat i na tento způsob jejich
uchování.
0 Nominace Nahlásit |
Škoda… zkusil bych je ale jíst nakrájené na kolečka, dají se
přisolit a můžeš současně nakrájet cosi tučnějšího. Nebou zkusit
uvařit v osolené vodě, případně je naložit a nezapomenout přisolit.
Jen tak pro inspiraci:
http://www.google.cz/search?q=nakl%C3%A1dan%C3%A9+klob%C3%A1sy&sourceid=ie7&rls=com.microsoft:cs:IE-SearchBox&ie=&oe=&rlz=1I7ADFA_cs&redir_esc=&ei=VmkjUfnTFoGktAatv4HgDg
Doplňuji:
S tou sekanou je dobrej nápad! Oloupat, nakrájet na malé kousky a
přimíchat do sekané.
Upravil/a: beer
2Kdo udělil odpovědi palec? www, briketka10
před 4277 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |