Keplere, pro džbánek se chodívalo běžně. Dnes se tak běžně chodí pro PETku… Zákaz kouření v RESTAURACÍCH by mi nevadil, bo tam taky někdy jídávám… Ale ve výčepech, pivnicích a podobně mi to teda fak vadí… Přesněji to, že si o tom nemůže rozhodnout majitel.
3Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion, JájsemRaibek, Kepler
před 1750 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Mc Merkurion Nahlásit |
To by sis ten džbánek s pivem za nižší DPH musel plnit ve stravovacím zařízení a podvodu se tak nedopustíš. Ovšem, co z toho piva zbude po transportu domů, by se moc nedalo pít. Já bych to mlasknul hned za vstupními dveřmi. Jinak opět geniální ukázka našeho zákonodárství, podobně jako zákaz kouření ve VŠECH restauracích 🙂
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, Rokio
před 1750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Točení do půllitru nebo do PETky za rozdílnou cenu mi přijde jako
nesmysl a zbytečné.
Chápu, když je třeba rozdíl v ceně na zahrádce a uvnitř. Vím, že to
tak bylo, možná ještě třeba je v Rakousku.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, Kepler
před 1750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, jednoznačně tak dojde ke krácení daně, kdy je pochopitelně otázkou, kdo by byl za tento delikt odpovědný, aby to nebylo dokonce zločinné spolčení. Dovedu si i představit, že burešovo komando tímto trikem zaklekne i zbytek konkurence v podobě středních a drobných živnostníků.
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 1750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To bys musel znát přesné doslovné znění těch daňových předpisů, ale předpokládám, že se vztahují jen na prodejce. Nanejvýš by někdo mohl chtít po prodejci, aby měl ve dveřích ochranku a ta nepustila ven nikoho se zbožím, které je zdaněné jen k lokální spotřebě v lokálu. Ale finančák na tebe jako na zákazníka nemůže, nanejvýš by mohl trestat prodejce za to, že si tě nepohlídal.
Nakonec to nejspíš dopadne tak, jak už to léta funguje ve fastfoodech, kde se u pokladny formálně ptají, jestli „tady nebo s sebou“, ale na způsob zabalení zboží to vliv nemá a nikdo tě pak už nehlídá, kam s tím zbožím jdeš a kde ho jíš.
1Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek
před 1750 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Keplere- dá se říct, že jsi šel na tři piva do džbánku, on ti tam
nalil dva půllitry a ten třetí ti postavil na pult, aby sis ho dolil,
protože to pěnilo.
Někdo měl odhad a točil rovnou do džbánku a kolikrát ten poslední sis tam
dolíval nebo dopil v hospodě.
To jsou drobnosti. Já vím, že ti jde o princip, ale celé to je stejně pěkná hovadina. Spíš by mě zaujalo, kdyby někdo nezvyšoval daň z lihu.