Využití kakaa v domácnosti.
Píši v domácnosti, ne kuchyni. Takže jsem myslel jiné využití, než jako poživatina. Pestré využití, jako mají jiné prášky, třeba ocet, soda, sůl, kávová sedlina… ASPOŇ JEDEN smysluplný způsob využití kakaa! (;
(Nechal jsem se nabulíkovat na koupi kakaa z Lidlu a to při vaření v mléce smrdí jak cap, takže NA BETON je v něm „něco“ živočišného původu. Třeba těch 200 gramů za 40 akčních kaček půjde využít i jinak, než do kompostu.)
Zajímavá 0 před 1385 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Další než? Nápoj, cukrovinky, sex (se šlehačkou), dát dětem na hraní
(spolu s vodou – dobrá pomsta od au pairky, když dává výpověď)…
Jen počkej s čím přijde erotochlívák, raději už na tuhle otázku
nekliknu, jeho odpověď si nechci ani představovat, natož ji ČÍST! ;)
:D :D
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Jaká další? Je třeba rozlišit, co považuješ za hlavní využití a co za další využití. Já znám jenom použití kakaa do jídla nebo do mléka.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem si z něho začal dělat jako diabetik dia čokoládu bez cukru, jen se sladidly. Je stejně dobrá jako každá jiná a někdy se mi povede i lepší než ty od průměrných značek. Taky dělám občas kafe, které jsem nazval Cuba fantas delibre: Kafe + rumová pralinka nebo jenom rum + čokoláda. Pije se jen horké, protřepat, nemíchat. Nesmíš mít ovšem hypertenzi a musíš mít zdravé srdce.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Smíchané s mlékem nebo jako posypka na sladké („neutrální“) kaše
(vločky, krupice, rýže). „Neutrální“ v tom smyslu, že nejsou slané a
nemusí být sladké, pokud je člověk nesladí. Z mléka nebo vody.
Další využití mě nenapadá.
My radši granko (kakaové drobné granule – místo „písku“).
Řekl bych, že k takovému využití v domácnosti, které máš na mysli, nemá kakao žádné potřebné vlastnosti. K čemu ho chceš využít – není to žádné čistidlo, žádné hnojivo, přebíječ pachu, odpouzovač některého hmyzu, atd., Soda, ocet, sůl nebo i káva takové využití mít mohou. Mají na to totiž (chemické) vlastnosti.
Upravil/a: NoFear
0 Nominace Nahlásit |
Pokud „smrdí“, může být i žluklé. Doporučuji kompost.
Často i ráda kupuji kakao v Lidlu. na běžné pečení a polevy. Lépe
„barví“, je tmavé. Nenarazila jsem na špatné, ani po změně balené
výrobku. :/
Kakaový prášek obyčejně věe za-éřenež třeba Solamyl apod. :)
0 Nominace Nahlásit |
Da ny, žluklé bezpochyby bylo, ovšem datum spotřeby ok, tak si vyberme… (;
Tak jsem si to ověřil. Holandské kakao s hlavou od kávoviny a.s.>>>https://www.kavoviny.cz/nase-vyrobky/kakao/holandske-kakao-100-g?c=kakao je UŽ OD POHLEDU tmavší, než to z Lidlu. Kakao – nápoj je z něj taky mnohem tmavší. Vyzkoušej. Ideálně voní a má nejen lepší chuť, ale prášek má jinou strukturu, nebo texturu, nebo co to, ale když zatřeseš ve sklenici, chová se ÚPLNĚ JINAK, než ten prášek z Lidlu. Ač nevím, o co přesně jde, pocitově ten pohyb/viskozita tedy působí mnohem lépe. Ten z Lidlu se při pohybu chová podobně jako obarvená hladká mouka na hnědo a to je podle mýho úsudku špatně. Kakavo se „hejbe“ zcela jinak! Zkus to holandské z linku. Než jsem k závěrům došel, koupil jsem pět druhů čistého kakaprášku běžně na trhu. Krom toho z Lidlu VARUJI také před kakaem Marila z Penny. I když chuťově ne tak strašné, jako to z Lidlu, jeho „vůni“ jen tak nerozdýcháte. Ale nechci vnucovat, jen píši, co jsem zažil.