Vejce a možnosti náhrady v kuchyni
Náhrada vajec v kuchyni je možná několika následujícími způsoby
Prášek do pečiva
Prášek do pečiva (1 sáček odpovídá 1—2 vajíčkům), lze doporučit
například kypřící prášky Dr Oetker, které neobsahují — mouku,
rovněž výborný je prášek do pečiva bez fosfátů ze zdravé výživy,
rovněž bez mouky: 1 sáček prášku do pečiva smícháme s 1 lžící
vody a 1 lžící octa nebo nebo 1 sáček prášku do pečiva smícháme
s 1/2 lžíce oleje a 1/2 lžíce vody.
Droždí
Droždím (sáček instantního droždí rozpustíme v 1/4 sklenici horké vody
= 1 – 2 vajíčka).
Želanina
Želatina (1 sáček — nahradí až 3 vajíčka).
Bramborový a kukuřičný škrob a pudinkový prášek
Škrobem bramborovým či kukuřičným lze také nahradit vejce v kuchyni.
Pudingový prášek má rovněž pojivé účinky, je to
v podstatě škrob.
Vajahit – náhražka vajec
Vajahit je vyráběná náhražka vajec – prodává se ve zdravé
výživě – to mám vyzkoušené.
Sojová mouka rovněž způsobuje soudržnost – rovněž vyzkoušené.
Zdroj: http://www.potravinova-alergie.info/clanek/vejce-moznosti-nahrady.php
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1699 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 602 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |