Avatar uživatele
zjentek

Na čem se dnes více vaří ve veřejných či účelových stravovacích zařízeních? Spíše na plynu, nebo více na elektřině?

Nebo je to individuální? Jak to zjistit? Zajímá mě, na čem asi tak nejčastěji vaří jídlo v restauracích, bufetech, školních jídelnách, věznicích, menzách…
(Zdroj energie, použitý k vaření, může mít u citlivých jedinců zásadní vliv na jejich senzibilitu, což znamená následné zdravotní dopady na jejich komplexní tělesnou schránku, včetně jemnohmotné. Zdroj- zjentek. (;)

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Ametyst před 1758 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Kde nemají zavedený plyn, tak je všechno v elektrice. Jinak sporáky, konvektomaty, varné kotle se používají jak v plynovém, tak elektrickém provedení. Vaření na plynu je ale několikanásobně levnější.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Záleží také na vybavení. Některá zařízení jsou konstruována pouze tak že fungují na elektřinu. Pokud se týká pouze klasických sporáků tak tam kde je plyn vaří na plynu, protože to vyjde o něco málo levněji. Kde plyn neni, nezbývá než elektrika

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

V nových, moderních kuchyních většinou na elektriku. Je to s ohledem na bezpečnost, oproti plynu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek