do jedný nádoby teče odšt´avněná voda (št´áva) a do druhý jdou pak
ty slubky
Doplňuji:
no tak oškrábu no ale my doma aj používáme výraz loupat místo
oškrábat
Zajímavá 0 před 4064 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Když mrkev pořádně odrhneš kartáčkem, vykrájíš neočistitelná a nezdravá místa, tak ji nemusíš ani škrábat, ani loupat (mimochodem my doma brambory taky loupeme a škrábeme jenom ranné, ze kterých jde slupka dolů skoro sama, to záleží prostě na zvyku). Do druhé nádoby ti nejdou slupky, ale šťávy zbavená mrkvová hmota. (Napsala bych dřeň, ale na netu je uvedena i mrkvová dužina – tak nevím, který z těch výrazů vybrat jako správný.)
0
před 4064 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stačí odrbat kartáčkem a uříznout vršek. Šťáva je poněkud planá, přidávám alespoň půlku citrónu a někdy i jablka. Nezapomeň, že vitamíny z mrkve (karotenoidy) jsou rozpustné v tucích, tak je třeba buď přidat trošku oleje nebo sníst třeba kousek chleba s máslem.
0
před 4064 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |