Avatar uživatele
Rozamunda

muže se dát do odšt´avnovače umytá neoloupaná mrkev ? máme takový ten odšt´avnovač se dvouma nádobama

do jedný nádoby teče odšt´avněná voda (št´áva) a do druhý jdou pak ty slubky
Doplňuji:
no tak oškrábu no ale my doma aj používáme výraz loupat místo oškrábat

Zajímavá 0 před 4098 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Když mrkev pořádně odrhneš kartáčkem, vykrájíš neočistitelná a nezdravá místa, tak ji nemusíš ani škrábat, ani loupat (mimochodem my doma brambory taky loupeme a škrábeme jenom ranné, ze kterých jde slupka dolů skoro sama, to záleží prostě na zvyku). Do druhé nádoby ti nejdou slupky, ale šťávy zbavená mrkvová hmota. (Napsala bych dřeň, ale na netu je uvedena i mrkvová dužina – tak nevím, který z těch výrazů vybrat jako správný.)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
opportunity

Stačí odrbat kartáčkem a uříznout vršek. Šťáva je poněkud planá, přidávám alespoň půlku citrónu a někdy i jablka. Nezapomeň, že vitamíny z mrkve (karotenoidy) jsou rozpustné v tucích, tak je třeba buď přidat trošku oleje nebo sníst třeba kousek chleba s máslem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek