Nemusí a donedávna ani nejedl. Lidé se nasnídali (důkladně) a pak šli
pracovat. Až se vrátili, byla večeře.
V některých zemích je to tak dodnes, „lunch“ je jen svačina a pak
v pozdním odpoledni důkladná večeře.
Upravil/a: dubraro
0 Nominace Nahlásit |
Doporučuje se, aby člověk, a to i zdravý dospělý, jedl častěji, ale
menší porce. Ideální je pak 5 – 6× denně, což logicky zahrnuje jak
svačinu, tak oběd. Velká svačina a žádný oběd tedy není řešení.
Nikdo Vám ale nepřikazuje, abyste si k obědu dával svíčkovou
s knedlíkem. To je jen takový zvyk u nás. Klidně můžete poobědvat
zeleninový salát. Pokud nemáte fyzicky náročnou práci, je to
i vhodnější.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Dubraro: Donedávna -naopak, asi do 14 století se spíše minimálně
snídalo. Snědly se maximálně zbytky z předešlého dne. Příprava jídla
ale zabírala hodně času, takže první větší jídlo bylo až vlastně
oběd, případně večeře.
Je ale rozdíl v různých zemích – velká (i několikachodová)
snídaně, skoro žádný nebo velmi malý oběd a pak večeře skládající se
z polévky a hlavního jídla, to je záležitost i dodnes například na
Ukrajině.
A pak jsou tu země jako Španělsko, Itálie apod., kde se skutečně téměř
neobědvá, ale zato vydatně večeří.
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |