Avatar uživatele
redy

Musí být trouba na pečení vyhřátá, než do ní vložím koláč?

Když mám v úmyslu něco upéct?

Dělám koláč 🙂
díky

Upravil/a: annas

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10, JájsemRaibek, gagaga před 3094 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Nuk nuk

Záleží, co vaříte nebo pečete. Většinou je vhodnější vyhřátá, ale mám pár receptů, kde se výslovně píše, že má být studená.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Není trouba jako trouba. Když je studená, říká se tomu nekrofilie :DDD

Ale jinak trouba by měla být předehřátá, aby se těsto co nejdříve zavřelo a ne pomalu vařilo.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Myslím, že to pomáhá ve správném rovnoměrném propečení a i na chuti je to potom znát. Mělo by to i urychlit celou preceduru. našel jsem ti nějaké užitečné info:

Vysvětlivky…
mírně vyhřátá trouba – zvolna vyhřívaná kratší dobu (10–20 minut)
středně vyhřátá trouba – vyhřívaná zvolna delší dobu (30–45 minut)
dobře vyhřátá trouba – vyhřívaná intenzívněji delší dobu (cca 30 minut)

Jak zjistime, je-li trouba dobre vyhrata?

Prouzek bileho papiru polozime na plech a vlozime do trouby na jednu minutu. Podle toho, jak se papir zbarvi, muzeme zacit pect.

VLAZNA TROUBA: 100 – 110°C – papir se jenom mirne zbarvi.Teplota je vhodna na peceni – suseni snehoveho peciva.

MIRNE VYHRATA TROUBA: 100 –150°C – papir je zbarveny nazluto. Teplota je vhodna na peceni moucniku z jemneho piskotoveho testa, dortu, jemnych druhu drobneho peciva apod.

STREDNE TEPLA TROUBA: 150 – 180°C – papir je svetlezluty. Teplota je vhodna na peceni drobneho peciva, moucniku z piskotoveho testa apod.

HORKA TROUBA: 180 – 220°C – papir svetlehnedy. Teplota je vhodna na peceni kynuteho testa.

VELMI HORKA TROUBA: nad 220°C – papir je hnedy. teplota je vhodna na peceni moucniku z odpalovaneho testa, listkoveho testa a na pecivo, ktere si vyzaduje rychle peceni.

Testo vkladame do predehrate trouby (troubu zapiname asi 10 –20 minut pred pecenim – zalezi na tom, jakou teplotu na peceni potrebujeme).

Zdroj: http://www.la­buznik.cz/dis­kuse/jak-zjistime-je-li-trouba-dobre-vyhrata-2040/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ano.
P.S.Počkej až ten nadpis uvidí náš korektor textů,ten ti dá.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

ten který je: a proč by měl korektor zasahovat? Otázka nemusí být nutně spisovnou češtinou, ale radši bez hrubek, měla by dodržovat určitou formu a být srozumitelná. Co ti na té otázce nesedí?

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Klid,to byl jen šprým.:-)

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
redy

Ten který je:
Tak mi napiš kde, a já to přepíšu.

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

se bojíš viď?;-)

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
redy

nééé ale víš co, některým uživatelům to vadí a kdo by chtěl bejt za … 🙂

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
redy

minerz díky za vyčerpávající odpověď – paleček až zítra 😉

před 3094 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Díky. :) Jak se ti tedy povedl ten koláč?

před 3093 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
redy

minerz, kdo mě zná, ten byl překvapenej.
Fakt se povedl, byl s borůvkama a drobenkou 🙂
První můj koláč v životě a zdařil se 🙂

před 3093 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

redy, jen tak dál. Snad i babčina pochválila koláč. 🙂

před 3093 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
redy

annas:
Jo jo vypadal dobře a taky chutnal.

babčina mi chválila, ona chce abych aspoň jednou týdně něco ukuchtila, jenže mám strach – co když to příště nedám:-(

před 3093 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek