Záleží, co vaříte nebo pečete. Většinou je vhodnější vyhřátá, ale mám pár receptů, kde se výslovně píše, že má být studená.
0 Nominace Nahlásit |
Není trouba jako trouba. Když je studená, říká se tomu nekrofilie :DDD
Ale jinak trouba by měla být předehřátá, aby se těsto co nejdříve zavřelo a ne pomalu vařilo.
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že to pomáhá ve správném rovnoměrném propečení a i na chuti je to potom znát. Mělo by to i urychlit celou preceduru. našel jsem ti nějaké užitečné info:
Vysvětlivky…
mírně vyhřátá trouba – zvolna vyhřívaná kratší dobu (10–20
minut)
středně vyhřátá trouba – vyhřívaná zvolna delší dobu (30–45
minut)
dobře vyhřátá trouba – vyhřívaná intenzívněji delší dobu (cca
30 minut)
Jak zjistime, je-li trouba dobre vyhrata?
Prouzek bileho papiru polozime na plech a vlozime do trouby na jednu minutu. Podle toho, jak se papir zbarvi, muzeme zacit pect.
VLAZNA TROUBA: 100 – 110°C – papir se jenom mirne zbarvi.Teplota je vhodna na peceni – suseni snehoveho peciva.
MIRNE VYHRATA TROUBA: 100 –150°C – papir je zbarveny nazluto. Teplota je vhodna na peceni moucniku z jemneho piskotoveho testa, dortu, jemnych druhu drobneho peciva apod.
STREDNE TEPLA TROUBA: 150 – 180°C – papir je svetlezluty. Teplota je vhodna na peceni drobneho peciva, moucniku z piskotoveho testa apod.
HORKA TROUBA: 180 – 220°C – papir svetlehnedy. Teplota je vhodna na peceni kynuteho testa.
VELMI HORKA TROUBA: nad 220°C – papir je hnedy. teplota je vhodna na peceni moucniku z odpalovaneho testa, listkoveho testa a na pecivo, ktere si vyzaduje rychle peceni.
Testo vkladame do predehrate trouby (troubu zapiname asi 10 –20 minut pred pecenim – zalezi na tom, jakou teplotu na peceni potrebujeme).
Zdroj: http://www.labuznik.cz/diskuse/jak-zjistime-je-li-trouba-dobre-vyhrata-2040/
0 Nominace Nahlásit |
ten který je: a proč by měl korektor zasahovat? Otázka nemusí být nutně spisovnou češtinou, ale radši bez hrubek, měla by dodržovat určitou formu a být srozumitelná. Co ti na té otázce nesedí?
Klid,to byl jen šprým.:-)
se bojíš viď?;-)
Díky. :) Jak se ti tedy povedl ten koláč?
minerz, kdo mě zná, ten byl překvapenej.
Fakt se povedl, byl s borůvkama a drobenkou 🙂
První můj koláč v životě a zdařil se 🙂
annas:
Jo jo vypadal dobře a taky chutnal.
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |