VIIII. destilláty s obsahem ethanolu 40% a více,
X. rafinovaný cukr (bílý, hnědý, dokonale nepodstatné, ale nikoli
moučka!) a
XI. sušené koření
mají prakticky neomezenou životnost za předpokladu, že jsou správně skladovány. A to už by bylo na samostatný dotaz, článek, samostatnou odpověď.
U medu postačí, pokud je v uzavřené nádobě, chráněn před světlem, zejména slunečními paprsky, samozřejmě čistý, v relativním chladu.
Pak se v něm nemá co zkazit, mohou za to inhibiny, které mají tak silné desinfekční účinky, že trvanlivost takového medu je dostatečná, abys se jí, při tvý délce života, nemusel zabývat.
Podotýkám, že ale musí jít opravdu o čistý med, ideálně od včelaře, nikoli o nějaký „medík“, v kterým je nějaký procento medu pro chuť (možná! 😅, možná med neviděl ani že shanghajskýho expressu! 😂), nesmí v něm být žádný burdel že stáčení (což ale většinou opravdu není). Pak se nezkazí.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je to med od včelaře, tak bych se nebál, kupovaný bych vyhodil. Ale já med nekupuji, je to naředěné a s chemií. Není nad med přímo od včelaře.
0
před 2 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1729 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 918 | |
iceT | 631 | |
da ny | 625 | |
zjentek | 584 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |