Avatar uživatele
lola

Máte někdo zaručený recept na super langoše?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, hanulka11 před 5042 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Zkoušela jsem ho mockrát udělat od základu sama,,ale fakt doporučuji koupit zmražený polotovar, tedy zmražené těsto už ve tvaru langoše,,,no a pak stačí doplnit suroviny podle chuti,,my jsme cibuloví, takže cibule, já kečup, manžel tatarku, já nivu, manžel eidam,,ale existuje více možností, co přidat,,záleží na chuti. Vlastně si tam můžete dát vše co máte ráda, případně to co je po ruce atd..,,,

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Potvrdím pouze odkaz na stánkové langoše od dědapetr.Dělala jsem je v pátek a povedly se výtečně.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

http://recepty­.vareni.cz/stan­kove-langose/ http://recepty­.vareni.cz/pra­ve-slovenske-langose/ http://recepty­.vareni.cz/vyh­ledavani/?q=Prav%C­3%A9+slovensk%C3%A9+lan­go%C5%A1e&druh=2&se­arch=1

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

Já dělám tyto
1 recept

40dkg hladké mouky
3dkg droždí
špetku cukru
2 dcl mléka/ vlažného/
sůl
2 lžíce rozehřátého tuku
1 vejce nebo jen žloutek

Klasicky zaděláme necháme vykynout a tvoříme bochánky a pak roztahujeme na/placičky/ langoše

2 recept

30 dkg polohrubé mouky
1 vařený najemno nastrouhaný brambor
1/4 l mléka
2 dkg droždí
sůl
tuk na smažení

Vypracujeme těsto a necháme cca 1 h vykynout pak tvoříme placičky a smažíme

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fesoj

My děláme tyto:
(těsto lze uchovat v chladničce a pak můžete mít langoše za pár minut třeba i několik dní)

1 kg hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 42 g droždí, špetka cukru, půl lžičky jedlé sody, špetka soli, asi 350 ml mléka.
Do mouky uděláme důlek, nadrobíme droždí, pocukrujeme, zalijeme částí vlahého mléka a nacháme vzejít. Pak přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto lze uchovat v ledničce dobře přikryté a péct langoše na pokračování. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky lžící, prsty těsto roztáhneme na placku a smažíme na oleji. Potíráme tím, co kdo rád: česnek, tatarská omáčka, kečup, strouhaný sýr, ale lze i na sladko.

Zdroj: mlsoty1.sweb.cz/sla­ne.htm

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek