Té je hodně druhů…ale zde ta moje…
350g kysaného zelí(může být i míň)
2 středně velké brambory
1 klobásu
1 smetanu ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
Postup:
Zelí zaliju vodou a dám vařit.Přidám koření,kmín,majoránku,nové
koření,bobkový list.Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené
brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Ve smetaně a troše vody rozmíchám mouku a zahustím kyselici.Dochutím
solí,pepřem.
Podávám s chlebem.
Nech si chutnat
Doplňuji:
Říká se jí couračka
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Moravský název „kyselica“, lze nahradit názvem českým „zelňačka“. Ty recepty jsou v podstatě totožné 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Maminka dala varit kysane zeli,bobkovy list,nove koreni,kulickovy pepr,trochu
soli a nejlepe domaci klobasu nakrajenou na kolecka.Az zeli zmekne,zahusti se
hladkou moukou rozmichanou v kysane nebo sladke smetane a povari se.Na zaver se
prida majoranka a podle chuti dosoli.Brambory varila zvlast a do talire
rozmackala a pridala polevku.
Druha babicka delavala tuto polevku cervenou.
Receptu je spousta,staci si vybrat.
0 Nominace Nahlásit |
Věřte, že ať budete vařit jak chcete, nikdy nikdo neuvaří kyselicu
jako vaše babička, stejně jako nikdo neuvaří bramboračku jako moje maminka
a já doufám, že jednou se bude říkat, že nikdo neuvaří koprovku jako
teta Emilka.
Doplňuji:
Protože to vlastně vůbec není o vaření,ale o vzpomínkách na babičku,
u které bylo všechno nej i ta kyselica.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |