Nevím co vše do něj dáváš, já třeba někdy přidávám syrové
barevné papriky, mleté čilí, syrová jablka, nakládané houby, měkký
salám..Dělám s majonézou (tatarkou) i bez (s lákem z okurků), je toho
moooc a salát nemám nikdy stejný ))
Spíš než fíglem to zkrátka řeším surovinami. A mám na výběr,
poněvadž mi chutná lehký salát – kolik brambor, tolik zeleniny )
0 Nominace Nahlásit |
Bramborový salát přes rok dělám normálně,sterilovaná zelenina a
okurky,majonéza,hořčice,cibule.
Na štědrý den si dávám víc záležet,přidám vejce natvrdo
uvažená,šunku na nudličky,cibuli orestovanou na sádle,a taky ho udělám
řidší než obyčejně,tekutina se stejně vsákne a salát trochu
zhoustne.
0 Nominace Nahlásit |
Dáváme na kostičky nakrájené, oloupané jablko a čerstvě uvařený, ještě teplý celer taky nakrájený na kostky.Zamíchat a nechat odležet.Dodá to salátu tu správnou chuť. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Já do něj dávám nakonec nastrouhané jablko a pak jde uležet do chladu.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4778 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Domácí majonéza (!), trochu láku z okurek, lžíce plnt. hořčice a lžíce worchesteru Heinz. Cibuli dávám bílou a spařenou. Základ: brambory, vejce, okurka, šunka od kosti nebo prosciutto cotto, celer a mrkev vařené ve sladkokyselém nálevu – ne z okurek, ale obyč. Sůl a pepř. Je tak dobrý, že zadělávám v lavóru a musím vyrábět průběžně v roce…:)
0
před 4770 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |