Nekupuji, jednou za čas si navařím a pak balím do mrazáku porce ke spotřebě .
0 Nominace Nahlásit |
jen občas, když mám chuť na
knedlík s vajíčkem jindy ne :)
Doplňuji:
no jo na špekový jsem zapomněla
ten mám ráda, ale u tety v Brně
taky ho dělá ke kachýnce apod.
i ten bramborový někdy přijde
k chuti a nevadí, že je z pytlíku :))
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Nekupuji. A nechutnají mi. Přestala jsem vařit těžké omáčky zahuštěné bílou moukou a jím brambory, rýžové nudle a někdy rýži. Když náhodou uvařím vepřo knedlo zelo, tak k tomu uvařím buď domácí bramborové knedlíky anebo bramborové knedlíky z prášku, do kterých přidám sůl, vejce a trochu mléka a chutnají jak domácí
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, terry, Damiana, briketka10, anonym
před 4284 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Tak u nás se koupí knedla jen, pokud není čas ji uvařit, ale to opravdu není často… jinak domácí jsou podle mě nejlepší (pokud je samozřejmě umíte 😁) a dají se kdykoliv vytáhnout z mrazáku, když potřebujete.. 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, GM, Damiana, briketka10
před 4284 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Výlučně kupuji, přece se s tím nebudu na starý kolena patlat. A ani
jsem to ještě nezkoušel 😁
Beru pravidelně jakési od řezníka, jsou dobré. Občas kupuji Moravský, ten
taky ujde.
4Kdo udělil odpovědi palec? terry, Jikra, beer, briketka10
před 4283 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Knedlíky vařím, mrazím i kupuji. V Turnově jsem na nechutné knedlíky
nenarazila.
Nejraději mám knedlíky bramborové s použitím vařených a syrových
brambor, ale ty jsou hodně nebezpečné, protože jsou skutečně
velmi dobré.
0 Nominace Nahlásit |
Já knedlíky nesnáším už od dětství, ani manžel je moc nemusí, ale jednou za čas – když dělám vepřo zelo, tak to být musí. Třeba koprovku mám nejradši se širokými nudlemi, ztraceným vejcem a uzeným lososem, rajskou nebo kuře na paprice se špagetami, guláš s tmavým chlebem nebo s bramborami… Já sice nemám problém knedlík udělat, ale kousek od nás je restaurace, kde mají opravdu vynikající kuchaře a tak ho koupím u nich. Mají dokonce více druhů – klasický houskový, karlovarský, vídeňský, špekový, bylinkový, ale i chlupaté koule z brambor. Maminka dělá výborné bramborové, takže když je zrovna navaří, jednu šišku dostaneme a já pak upeču hovězí nebo kachýnku, osmažím dokřupava cibulku a udělám špenát na smetaně nebo červené zelí na vermutu. Jako přílohu máme nejraději rýži a zeleninu (dušenou, grilovanou, zadělávanou, na másle…) anebo vařené brambory. Občas dělám i tarhonyu.:-)
3Kdo udělil odpovědi palec? annas, terry, briketka10
před 4284 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Knedlíky moc nejím, pokud ale ano, raději si je uvařím doma než abych je koupila hotové v obchodě. Doma vím, co si dám do těsta. U polotovarů buď složení neznám nebo může být i pochybné.. navíc doma uvařené vycházejí i levněji :)
3Kdo udělil odpovědi palec? terry, GM, briketka10
před 4283 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |