Viktorie II.
Řekla bych, že dvě plné lžíce na jeden kilogram salátu. Já salát
nedělám, dělá ho babička a ta salát umí.
Dochy
žádná.
Prefuruju malé množství smetany. Když je to mastné od oleje, nějak se mně
to ekluje.
Kolik salátu? Plnou mísu. Mísu ne misku. Vydrží nám tak na 2–3
dny 😉
Arne1
Používám číslovku „přiměřeně“. Takže 2kg brambor, k tomu
spousta dalších ingrediencí (vajíčka, sýr, šunkáč, okurky, cibule,
hrášek, kukuřice,…) a na závěr do toho prdnu velkou flašku majonézy.
Promíchám a posoudím zda je konzistence v pořádku – pokud ne, tak
otevřu další flašku majonézy a přiměřeně přidám.
iceT
Určitě jen trochu, ale osobně bych se kvůli kilu salátu ani
neobtěžovala. Podle starých norem by mělo být 55% brambor, 20% veškeré
zeleniny, zbytek majonéza, hořčice a další dochucovadla.
Takže záleží na tom, jak chceš salát hustý. Já dávám i lák z okurek
a smaženou cibuli.