Avatar uživatele
anonym

Kolik čistého masa bude z ovce?

Známí nám nabídli,že si vezmou ovečku,jako živou sekačku a pak,po sezoně/asi nějak na podzim/,nám ji prodají na maso.Kolik tak může mát ovce váhu a vyplatí se to vůbec?A jak se tohle skopové maso zpracovává?Není to už moc tuhé,tak akorát do klobás?Za ovečku mají dát 1000kč a za tuhle cenu nám by ji prodali.Nějak se mně to nezdá,ale jen proto,že jsem se s tímhle nesetkala a tak nevím,kolik je cena za skopové a hlavně,kolik čistého masa by za ty peníze asi bylo.Díky za odpověd.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4937 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Conchus

Asi 7/12 hrubé hmotnosti. Samotné maso nic moc. Je opravdu dost tuhé a ty lepší části se musí do klobás míchat s vepřovým. Kolik stojí skopové vám řeknou u každého lepšího řezníka. Ale z té trávy moc neztloustne. Když budete mít štěstí, tak do 90 – 110 kg. A co budete dělat se srstí? Ta by se dala taky zpeněžit. A taky bych chodil sbírat bobky, jsou výborným hnojivem do zahrádky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek