Známí nám nabídli,že si vezmou ovečku,jako živou sekačku a pak,po sezoně/asi nějak na podzim/,nám ji prodají na maso.Kolik tak může mát ovce váhu a vyplatí se to vůbec?A jak se tohle skopové maso zpracovává?Není to už moc tuhé,tak akorát do klobás?Za ovečku mají dát 1000kč a za tuhle cenu nám by ji prodali.Nějak se mně to nezdá,ale jen proto,že jsem se s tímhle nesetkala a tak nevím,kolik je cena za skopové a hlavně,kolik čistého masa by za ty peníze asi bylo.Díky za odpověd.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4937 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Asi 7/12 hrubé hmotnosti. Samotné maso nic moc. Je opravdu dost tuhé a ty lepší části se musí do klobás míchat s vepřovým. Kolik stojí skopové vám řeknou u každého lepšího řezníka. Ale z té trávy moc neztloustne. Když budete mít štěstí, tak do 90 – 110 kg. A co budete dělat se srstí? Ta by se dala taky zpeněžit. A taky bych chodil sbírat bobky, jsou výborným hnojivem do zahrádky.
0
před 4928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |