Fakt tam nemá být pít:-D
Peču kachnu. Chci ji polít pivem, aby byla pikantní šťávička, ale nejsem
si jista, jestli ho tam dát hned nebo až ke konci (aby to celé nezhořklo!).
Ale zase chci, aby to pivo bylo cítit i v tom mase. Kdy ho tam nejlépe
nalít? Díky:-)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? dudu, iceT, hanulka11, Drap před 4348 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Při přípravě kachny bych s pivem ve fázi pečení postupoval velmi
opatrně., spíše snad volil následující recept:
Suroviny:
1 kachna (nebo 1/2 husy)
sůl
slanina, na kostičky
máslo
1 větší cibule, na kolečka
tvrdý chléb, nastrouhaný
perník, nastrouhaný
nakládané jeřabinky (případně rybíz aj. – DDK)
Na marinádu:
2 láhve černého piva (1 litr)
5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, 5 hřebíčků, 5 bobkových
listů, větší špetka tymiánu, špetka mletého zázvoru
Postup přípravy:
Vykuchanou kachnu opláchneme a dobře osušíme. Nakrájíme na porce, osolíme
a narovnáme do misky nebo plastového sáčku a zalijeme marinádou. Necháme
do druhého dne rozležet. Marinádu připravíme ze směsi černého piva a
uvedeného koření, kterou necháme přejít varem. Chladnou marinádou
zalijeme porce kachny a necháme do druhého dne rozležet. Těsně před
přípravou rozpustíme na pekáčku či kastrůlku kostičky nakrájené
slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout. Na tento
základ položíme marinované porce kachny i s marinádou a pod pokličkou
dusíme v troubě doměkka. Měkkou kachnu z pekáčku vyjmeme, šťávu
zahustíme strouhaným chlebem a perníkem, přidáme jeřabiny (rybíz a pod.).
Vaříme dokud se chleba a perník nerozvaří na omáčku. Omáčku procedíme
přes síto na kachnu, podle chuti osolíme a necháme ještě v teplé troubě
pod pokličkou rozležet. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
0 Nominace Nahlásit |
My dáváme černé pivo a tak průběžně s tím podlévat a přelévat , ale ne hned od začátku
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, iceT, Damiana
před 4348 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
v polovině pečenííí.
1Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář
před 4347 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jó dudu, na marinádu už je pozdě, už se kachénka „rozvaluje“
v troubě, už tu voní! Ale díky za recept, určitě ho vyzkouším, je fakt
zajímavý.
Btw – to pivo mám černé, ale ještě jsem ho tam tedy nenalila…
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |