Prý u nás roste, na pařezech a kmenech listnáčů. Asi jsem ji
i viděl, ale asi bych to lehko s něčím spletl:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lesklokorka_leskl%C3%A1
Ale nedávno jsme našli obrovský trs trsnatce (maitake).
https://deermanor.co.uk/organic-maitake/
Ten je na rozdíl od reishi jedlý a velmi chutný – polévku jsme baštili
několik dnů. Léčivý je také. Přesto lidé asi nejvíce prahnou po
choroši oříši.
To strdí by mě lákalo, ale ještě jsem je nenašel. Jedl jsem jen domácí. Kde že konkrétně to jím oplývá?
Upravil/a: EKSOT123
0 Nominace Nahlásit |
Zapomněl jsi na med 😉
Třeba doma 😉
Jak pěstovat reishi na substrátu
https://www.sadba-hub.cz/jak-pestovat-reishi-na-substratu/
Jak pěstovat reishi na špalku
https://www.sadba-hub.cz/jak-pestovat-reishi-na-spalku/
„Vitální houba reishi neboli ganoderma či lesklokorka lesklá je právem
přezdívána „Houbou nesmrtelnosti“. V tradiční čínské medicíně se
využívá pro podporu normální činnosti jater a imunitního systému. Je
běžně považována za nejvýznamnější vitální houbu podporující
„Zheng Qi“ neboli životní sílu.“
https://www.pravebio.cz/mushrooms4-life-susena-reishi/
„Reishi je dřevokazná houba, která typicky roste na mrtvých nebo
umírajících stromech, včetně listnatých i jehličnatých druhů.
Preferuje vlhké, stinné prostředí a často se vyskytuje na spadlých
kmenech, pařezech nebo poškozených částech živých stromů.“
https://www.greenidea.cz/herbar/reishi
0 Nominace Nahlásit |
Eksot já nevím, ten popis jsem odcizil pra otci Čechovi! Jinak díky za tipy (a neboj, reishi si prakticky nemůžeš splést)💁♂️