Avatar uživatele
zjentek

Kde se v cideru bere ten alkohol?

Tak jsem se zaměřil na slořžení a našel jsem tam- voda, tekutý cukr, glukózový sirup a nějakou chebiji a z jablek pouze jablečnou šťávu a přírodně identické aroma jablk. Ani zmínka o moštu, kvašení, nic. Tak co je to za alkohol? Nepřimíchávají tam líh?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2657 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dubraro

Alkohol vznikl z té jablečné šťávy a cukru (doufejme).
U piva se také do složení nepíší kvasinky a líh, ale jen slad, chmel a voda.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Možná přimíchavají. Štáva z jablek je jablečný mošt a kvačením tam vzniká z cukrů alkohol. Neni povinností výrobce uvádět postup výroby. A kvašení neni surovina, tak ho nemusí vůbec uvádět. Pokud prodává jenom náhražku, nemusí nechávat kvasit a vše namíchat pomocí chemie.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Opravdický cider je v podstatě normální jabčák (ovšem ne v takové „kvalitě“ stěnolezu, jak se prodával za socíku u nás, za závratných 8 Kčs). Co všechno se u nás ale prodává jako cider se ale neodvažuju ani domyslet.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Tak nevím. Původ alkoholu je udán hned na začátku. Tak jakápak záhada.
Je tam zmínka o řízeném zkvašení.

https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Cidre

No bodík se přeci jenom urodil.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Kdo tady mluví o wikipedii? Já čet etiketu flašhky nápoje lišácké jablko!

před 2657 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek