Tak jsem se zaměřil na slořžení a našel jsem tam- voda, tekutý cukr, glukózový sirup a nějakou chebiji a z jablek pouze jablečnou šťávu a přírodně identické aroma jablk. Ani zmínka o moštu, kvašení, nic. Tak co je to za alkohol? Nepřimíchávají tam líh?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2657 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Alkohol vznikl z té jablečné šťávy a cukru (doufejme).
U piva se také do složení nepíší kvasinky a líh, ale jen slad, chmel
a voda.
0 Nominace Nahlásit |
Možná přimíchavají. Štáva z jablek je jablečný mošt a kvačením tam vzniká z cukrů alkohol. Neni povinností výrobce uvádět postup výroby. A kvašení neni surovina, tak ho nemusí vůbec uvádět. Pokud prodává jenom náhražku, nemusí nechávat kvasit a vše namíchat pomocí chemie.
0 Nominace Nahlásit |
Opravdický cider je v podstatě normální jabčák (ovšem ne v takové „kvalitě“ stěnolezu, jak se prodával za socíku u nás, za závratných 8 Kčs). Co všechno se u nás ale prodává jako cider se ale neodvažuju ani domyslet.
0 Nominace Nahlásit |
Tak nevím. Původ alkoholu je udán hned na začátku. Tak jakápak
záhada.
Je tam zmínka o řízeném zkvašení.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Cidre
No bodík se přeci jenom urodil.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |