V mikrovlnce, nebo v hrnci na sporáku na mírném ohni.
Ivzez: mýtus: Ohřívaný špenát je jedovatý
Tento omyl je živen skutečností, že špenát obsahuje střední
množství
dusičnanů, které se za pokojové teploty působením bakterií mění ve
škodlivý
Nitrit. I zde tedy platí obligátní, že špenát musí být pečlivě
skladován a
důsledně celý dobře prohřán při ohřívání.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Západ před 2329 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Normálně bych zbytek nechal v hrnci a dal do chladničky. Do druhého dne
to v pohodě vydrží. Pak ohřát na sporáku.
Pokud bys jej chtěl uchovat na delší dobu, tak jej můžeš dát ještě
vařící do zavařovací sklenice, zavřít, položit víčkem dolů a nechat
zchladnout. Pak do ledničky a vydrží klidně půl roku.
0 Nominace Nahlásit |
Zadělávaný (moukou zahuštěný) špenát ohřívám raději v mikrovlnce, vyhnu se tak nebezpečí připálení na dně.
2Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, Mc Merkurion
před 2329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Špenát by se neměl ohřívat, protože
se při ohřívání dusičnany mění v dusitany.
Ale také jsem špenát občas ohřála.
Je jedno, jak jej ohřejete, můžete v mikrovlnce i na sporáku.
______
Nechcete-li věřit, nevěřte.
Nepsala jsem o pokojové teplotě, ale o ohřívání (tedy o vyšší
teplotě).
Dusitany se tvoří při delší/další tepelné úpravě, pečlivým
prohřátím se nezničí.
(Tepelnou úpravou se nezničí ani dusičnany.)
Upravil/a: ivzez
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2329 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Teď už věřím 🙂 tak je to správně, když něco tvrdím, napíšu i důkaz..hned je to lepší, dám ti palec 🙂 hih
Drap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |