Avatar uživatele
icurusL

Kapary a olivy. Jak tyto suroviny jíst bez pozvracení?

U oliv se říká, že Vám buď chutnají na první dobrou nebo se jimi musíte projíst. Moje první zkušenost s olivou byla na divadelní hře v tělocvičně na základní škole. Kde jsem hrál nějakého Římského pána či co, držel jsem misku s olivami a musel jsem aspoň jednu sníst. Když jsem do olivy kousl, už nevím co bylo přesně dál, ale pravděpodobně jsem ji spolkl na jednou a zadržoval jsem pravděpodobné pozvracení.

S kapary nevím jak to je, připadá mi to jako taková menší oliva. Exotické jako exotické. Moje první zkušenost s kapary byla, že jsem si koupil salát s tuňákem, ale kapary jsem si nevšiml, tudíž jsem předpokládal, že si pochutnám. Otevřel jsem salát a skoro jsem se pozvracel z toho pachu. Salát šel celý do koše, protože byl kapary úplně načichlý. Jen jsem to cítil a už jsem natahoval.

Máte nějaké triky jak k těmto surovinám přijít na chuť a aspoň jednou se z nich skoro nepozvracet?

Zajímavá 0 před 1134 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
elkon

Nechápu, proč jíst něco, co mě nechutná. Jsou lepší možnosti co si vybírat k jídlu. A jen na okraj, olivy nejím, stejně tak nejím rukolu. Proč bych si měl kazit chuť hořkým lupením.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Olivy jsem ochutnal, ale moc mi nešly. Kvalitnější kapary nakládané pouze v soli je třeba před použitím propláchnout, aby svou chutí nepřehlušily chuť ostatních přísad pokrmu. No ale každý máme jiné chuti, co už s tím?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Kapary máme svoje, udělali jsme si je z pupenů pmpelišky a medvědího česneku podle návodu na internetu. Kapary – tedy ty naše – si dáváme na kupovanou pizzu a zvykli jsme si na ně. Je to takový zvláštní kontrast ta chuť pizzy a slanokyselá chuť kaparů

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Proč se nutit do něčeho, co mi „nejede“.
Pokud Vám něco nechutná, neumíte využít v kuchyni, tak se do toho násilím Nenuťte ;D
Já zbožňuji zelené olivy s mandlemi, černé do salátů, včelně těstovinových, s bulgurem nebo s rýží (pokrájené).
Bez olivového oleje, ve studené kuchyni, se s radostí obejdu. Dám přednost jinému.

„Nejlepší kapary pocházejí z francouzského Provence…“ Tedy žádná, velká exotika.
Je to pochoutková zelenina.
„Používají se hodně ve středomořské kuchyni (italské, španělské, řecké), do salátů, omáček, na těstoviny, pizzu i k různým masům jako je ragú, mleté řízky nebo ryby či jehněčí speciality. Kapary v nálevu lze při vaření použít bez úpravy, kvalitnější kapary nakládané pouze v soli je třeba před použitím propláchnout, aby svou chutí nepřehlušily chuť ostatních přísad pokrmu.“

Někteří lidé vědí „p-d“, co je dobrého (pro jiného).;D

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek