Zdravím! Určitě jste už všichni slyšeli, že červenéné barvivo v potravinách (=karmíny), jsou průmyslově vyráběny sušením samiček červce nopálového, jehož tělo obsahuje 10% tohoto barviva.
Já jsem teď začala číst ta titěrná písmenka v supermarketech na potravinách a skoro na každé sladkosti je napsáno: kyselina karmínová, karmíny nebo E120.
Tak mě zajímá, jaký v tom všem je rozdíl a jesli jsou opravdu všechny tyto karmíny vyráběny z červce nopálového.
SHRNUTÍ:
Díky moc za váš čas a za vaše odpovědi :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3698 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Shrnutí:
0
před 3698 dny
|
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?kyselina 5 Nahlásit |
na to, že jsi tak dokonale obeznáme s touto problematikou (a tím předpokládám že nejsi žádný tupec) mne udivuje, že si neumíš tak prostou odpověď najít na netu sama…https://www.dtest.cz/ecka/11/kosenila
Doplňuji:
no…sice ti gecco odpověděl úplně na něco jiného než ses ptala, ale
nevadí…
Upravil/a: Funna
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1713 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 576 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |