Avatar uživatele
Kepler

Jsou sardinky, šproty a podobná drobná havěť v konzervách vykuchané?

Nějak si nedovedu představit, že by se v konzervárnách s každou tou drobnou rybkou pižlali. Nebo jak to dělají?

https://pixaba­y.com/cs/ryby-m%C5%AF%C5%BEe-kovov%C3%BD-hlin%C3%ADk-kontejner-3287443/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2274 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Odpoveď byla označena jako užitečná

Sardinky jsou strojově zbaveny hlav a vykuchány. Šproty konzervují vcelku, což mně osobně docela vadí. Mořské ryby usmrtí náhlá změna tlaku nebo leknou. Např. šneci se také nekuchají, ale před konzumací je nechají několik dnů hladovět a přirozeně vyčistit. Proti představě, že coby čestný host kdesi v Asii polykám kachní zárodek /nejlépe již mírně opeřený/ nebo kozí oči jsou úvahy nad zpracováním ryb banalita.

Upravil/a: dudu

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Kepler Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Některé ano, většina však ne. Na některých ani nenajdeš řez, kterým by šly vnitřnosti vytáhnout. Vše se rozleží a je lehce stravitelné.
Ryby se nenechávají chcípnout, ale nechají se leknout. Je to běžný způsob při lovu ve velkém. Některé druhy ryb, které se hodně rychle kazí se také hned po vylovení nechávají na lodích zmrazit, nebo se uchovávají v ledu po dobu přepravy do přístavu.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

Ne, nejsou vykuchané, navíc jsou velmi pravděpodobně chcíplé, neb na metodu usmrcování ryb pro průmyslové zpracování mi nikdo nebyl schopen s určitostí odpovědět.

Upravil/a: autacek

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek