Práškovým zálivkám bych se vyhnul. Člověk má jíst čerstvé potraviny a ne prášek. Nejsme polárníci, aby jsme byli odkázáni na sušené jídlo, protože pojedeme 3000 kilometrů terénem bez jediného obchodu. 8^)
Kaloričnost jogurtové zálivky samozřejmě závisí na kaloričnosti toho jogurtu. Ovšem pozor – tuk v kvalitních čerstvých jogurtech není zas tak škodlivý. Je mnohem horší koupit si nízkotučný trvanlivý jogurt, než koupit si plnotučný farmářský, čerstvě vyrobený.
No a do jogurtu se pak dá přidat leccos. Někdy si do něj jen přimíchám koření Chilli Pikant z www.koreni.cz (navzdory názvu není prakticky vůbec ostré!) nebo nějaké nepálivé karí koření. Jindy si dělám koprovo česnekovou zálivku (to hlavně na salátovou okurku), zkrátka něco jako řecké tzatziky. Ale je pravda, že ještě raději než jogurt si na salát dávám kvalitní panenský olivový olej (opět zdravé tuky) ochucený citronovým aromatem, a nějaké bylinky, nejlépe čerstvé – bazalku, tymián, rozmarýn, medvědí česnek…
2Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Džuls
před 4929 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Do jogurtu můžeš zamíchat zelené bylinky, koření třeba plesnivý sýt, česnek.Kopr pokud nepoužiješ hotové smněsi.Vyskoušej si co ti bude chutnat.
0 Nominace Nahlásit |
Já kupuju už hotovou práškovou Knorr, jen nasypat, zamíchat a je hotovo a je moc dobrá. I cenové v pohodě .
0
před 4929 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |