Ahoj :) je mi 16 a chtěla bych umět něco uvařit.. je mi to blbý, že nic neumím , třeba něco pro svýho kluka … umím jen péct, to mě strašně baví… ale uvařit jen palačinky buchtičky se šodó a krupičku… jenže bych chtěla umět něco víc :D určitě neudělám svíčkovou atd.. ale něco jako guláš atd bych zvládnou mohla ne ? Poradte něco víc :D Díky za rady …
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4237 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Určitě zvládneš třeba i tu svíčkovou, natož guláš.
Mrkni ale do zdroje, jistě najdeš překvapivě jednoduché recepty.
0 Nominace Nahlásit |
Bezva jsou videorecepty – podle nich uvaří každý začátečník – tak ať se ti vede .
0 Nominace Nahlásit |
Jestli se chceš naučit vařit, pořiď si dobrou kuchařku, kde se
naučíš základy. Net je dobrý, ale musíš se v telch receptech už teochu
orientovat, protože lidé jsou schopni „radit“ všelijaké čuňárny…:-(
Výborná kuchařka je ta od matadora české kuchyně Viléma Vrabce. Na netu
si zkus najít Dadalovu kuchařku. Pokud tě to chytne, pak už to dál půjde
samo. Záleží na tom, jakým směrem se vydáš. Jestli „babicoidními“
recepty plnými zpatlaných, smažených nebo rozpečených hnusů nebo budeš
připravovat zdravá a zajímavá jídla – samozřejmě vylepšená podle
fantazie. Jsou mi docela odporné „pochoutky“ typu obalovaný Junior,
polévka z kečupu, buřty na všechny způsoby – to přece nejde jíst
dobrovolně a o dobré kuchařce to nesvědčí vůbec. Jestli máš zájem a
chceš se naučit opravdu VAŘIT, začni u toho, jak to má skutečně
vypadat.
Píšeš o guláši. Takže pozor na to, jestli se to v nějakém receptu
hemží Masoxem, umělou jíškou, vylepšováky typu kapie z konzervy, buřt a
slanina „pro chuť“, apod.
Pořádný hovězí guláš uděláš jedině tak, že na sádle osmahneš na
kostky nakrájenou hovězí kližku až se zatáhne a trochu opeče, pak
přidáš nakrájenou cibuli (tolik, kolik je masa), osmažíš dozlatova,
zasypeš sladkou červenou paprikou, dáš trochu kmínu, černý pepř,
rozdrcenou chilli papričku, stroužek česneku, promícháš a zaliješ
vývarem. Když je maso poloměkké a skoro vydušené na silnou šťávu,
rozdrobíš tam dva krajíce chleba (třeba Šumava), zaliješ jedním světlým
pivem a dodusíš doměkka. Nakonec přidáš trochu majoránky – ale už
nevaříš. Hotový gulášek servíruješ s kolečky čerstvě nakrájené
cibule a čerstvým chlebem nebo s bramborami.
4Kdo udělil odpovědi palec? elektrikář, Andělé, beer, ShyDoe
před 4237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem začínala s kuřecí směsí. Je to jednoduché. Kuřecí maso nakrájíš na nudličky nebo kostičky, na pánvi rozehřej olej, pak tam dáš malou cibulku nadrobno nakrájenou, necháš zesklovatět (pořád míchej), pak přidáš posolené maso (pánev máš na hodně, mícháš, až je maso celé „bílé“). Pak přidáváš, co tě napadne. Hrášek, kukuřici, hrst najemno nastrouhané mrkve, na kostičky nakrájená kapie, nebo houby… Okořenit můžeš červenou paprikou (tu vždy dávej hned na syrové maso nebo budeš-li dělat guláše, tak na cibulku, kterou smažíš), pepřem, provensálským kořením, bylinkami, např. bazalkou… Ještě tak 10 min nech, sem tam zamíchej, až budou kousky masa takové dozlatova, je hotovo. K tomu rýži nebo brambory. Časem sama začneš vymýšlet a obměňovat a vytvoříš si vlastní recepty.
0 Nominace Nahlásit |
Zkus třeba tyto tousty, Několik tavených sýrů 2 vejce cc Grilovací koření podle chuti sůl pepř 15 deka strouhaného aidamu 15 deka salámu nebo šunky cibulku a kyselou okurku, někdy používám moravanku nebo mexickou zeleninovou směs přimněřeně. Asi hrst drobně pokrákenou. Natřu na krajíčky veky a z obou stran opeču na pánvičce, Mým dětem do moc chutnalo. veka z jedné strany křupavá a z té druhé opečeny sýr. Uspěch zaručen.
Doplňuji:
jinak pro inspiraci WWW Labužník,WWW Na Másle WWW U U recepty a mužeš se
ještě zeptat na další stránky u GOOGLa
Upravil/a: elektrikář
0 Nominace Nahlásit |
Na co vařit 🙂 Existují hospody a pizza na telefonu s tou mám jednu veselou příhodu 🙂
0
před 4237 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jinak jdou udělat obložené chleby třeba s vejci na plátky Položíš na
chleba s máslem s kečupu a hořtice jim můžeš udělat očička Beraní
rohy a paštiku,
salám a několik druhů sýra, Třenou nivu s máslem, rozmačkané lečo
i s buřtíkem, a podobně.Rozhudu hermelín to jsem mazal na topinky,
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |