Avatar uživatele
zjentek

Je změna barvy čokolády závadná?

určitě to tady někdo zná- na tabulce čokolády, která prošla určitou výší teploty, se udělá taková světlejší jakoby „nechutná vrstvička“ a mě by zajímalo, jestli se to může normálně jíst.
V naší nové dřevostavbě se nepočítalo s klimatizací (což příští rok se změní)a někdy byly teploty uvnitř až 35°C a na každý tý černý čokoládě ze sedmi nezávislejch skrýší po baráku teď mám podobnou barvu, jako když smícháte několik mléčnejch čokolád ;q
..a druhej dotaz zní, jaký teploty je potřeba, aby se luxusní čokoláda takhle „zakalila“

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 3365 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Není závadná – jde o vysrážení tuku na povrchu, nic se neděje…
😉
Pokud jde o teplotu, při níž to může nastat – podle kvality čokolády – nejméně kvalitní nad 14°C, ty nejkvalitnější pak nad 32°C…

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

„Samý sádlo, tyvole, samý sádlo…“

Pučmelout

před 3364 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek