Všeobecně se z plastů uvolňují mikroplasty. V tomto případě také? Třeba přímo do chleba s paštikou? Případně kolik?
Myslím si, pokud jde o ten pytlíčkovaný čaj, tak že těmi závadovými pytlíky jsou myšleny jan ty průhledné pytlíčky trojúhelníčky, ty „moderní“.. Klasické pytlíčky jsou podle mýho v pohodě, těch se problém netýká. Tedy doufám… Má tady k tomu ještě někdo názor?
Zajímavá 0 před 1833 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nebezpečné to není.
Pokud balíte chleb vydatněji namazaný paštikou do ubrousku, bude na ni
přilepený.
Ubrousky na balení svačin používám zřídka. Potr. folii a mikroten.
Sáček a papírové svačinové sáčky.
Vhodné jsou ubrousky voskované. Můžete si vyrobit.
Pokud je paštika kupovaná, tak bych mikrotenové sáčky ani neřešila 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Jasněže taky, jeden ze způsobů vzniku mikroplastů je mechanický otěr.
Ovšem pokud si jakožto standardní Čech čistíš zuby za pomoci zubní
pasty, případně (a to hlavně a zejména) piješ čaj připravovaný z
„pytlíkových“ čajů, tak nemusíš mikroplasty ve svačině balené
v mikrotenu vůbec řešit. Je to jako kdybys plivl do oceánu.
dopl.: to s těmi čajovými pytlíky se týká najmě celosilonových
„lepších“ pytlíků vesměs ve tvaru „pyramidky,“ ale dověděl jsem
se, že i v některých papírových pytlících (pytlíkách?) používají
výrobci nějakou umělohmotnou vrstvu (z vnitřní strany) a taky jejich
„lepení“ je mnohdy děláno plastem (zřejmě roztaveným, jako to dělá
tavná pistolka) – a i z těchhle dvou záležitostí se ty mikropíkoviny
uvolňují, i když nejspíš v menší míře.
Upravil/a: cochee
0 Nominace Nahlásit |
Většinou si čistím zuby pouhým mokrým kartáčkem, pastu používám jen vyjímečně. Jen pro zajímavost- praktikuji asi 10 let a na chrubu pozoruji výrazná zlepšení.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |