Z úsporných opatření jsem si pořídil skleněnou nádobku od dětské výživy a po spotřebování obsahu a důkladném vyčištění a vysušení mi tato nádoba slouží jako jednodenní dávka jáhlové kaše. Vleze se tam asi 5 – 8 polévkových lžic prášku, který si nasypu na hrnku a zaleji horkou vodou a zamíchám. Původní jáhlová kaše je ve velké plechovce, která se dá uzavřít víkem, ale při špatné manipulaci se může obsah vysypat. Z důvodů pohodlnosti, se mi nechce skleničku vždy vymývat a čistit, protože je tam zbytek prášku, který druhý den doplním a znovu použiji. Nádobku mám stále uzavřenu, pouze v době plnění a vyprazdňování ji otevírám. Po měsíčním používání je vidět prášek uvnitř, takže z estetického důvodu by bylo dobré to umýt. Mne ale zajímá, jak to vypadá ze zdravotního hlediska, zda se na těchto výrobcích nemůže zachytit vir, bacil a pod? Děkuji.
Zajímavá 0 před 1535 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Domnívám se že skleničku od kaše v prášku není třeba denně
vymýt.
Jak píšete, ulpí v ní zbytky sypké hmoty….. Skleničku vymyjte i 1×
týdně (nechat vyschnout i po utření utěrkou). Můžete mít skleničky
2 a střídat je.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud je prášek suchý, tak se nic nestane, když párkrát za sebou skleničku nevymyješ. Je ale třeba mít na mysli, že ten prášek může zatuchnout, nebo se jinak znehodnotit. Nevím ale jak je trvanlivý a jaká je doba spotřeby.
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s kolegy, jen bych netrval ani na tom týdnu… Mno podle situace. Při denním používání může být ten týden potřeba. Ale pokud není nikde nic vidět ani cítit co by být nemělo, tak bych to mytí i odložil.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1701 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 627 | |
da ny | 603 | |
zjentek | 571 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |