Avatar uživatele
anonym

Je to dobrý nápad uzene maso zasterilizovat?

Zitra budeme udit masíčko,manžel si vymyslel že ho zkusíme dát do sklenic a zasterilizovat…pos­tup mám nastudovaný,ale nevím jestli to bude chutné a zda se to da použivat i jinak než po studenu(k připravě vařených jidel.)Udíme podruhé a prvni várku jsme dávali do mrážaku a pak běžně používali k přípravě obědu atd.Díky za radu a hlavně jak to uzené po sterilizaci chutná. Mija.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? flodur, iceT, Hykam před 4635 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nebojte se, bude to chutné a dá se to používat za studena i za tepla. Rodiče zabíjeli dost často a maso se zavařovalo jak za syrova, tak uzené. To za syrova potom stačilo jenom ohřát na smažené cibulce a bylo vynikající. Výborné je ovšem i uzené. Jenom ho nezapomeňte dostatečně dlouho zavařit, aby se nekazilo.
Jak to jednou vyzkoušíte, budete zavařovat maso při každé příležitosti.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
flodur

Zavařené uzené maso lahůdka.Dá se potom použít jakkoliv.Zava­řujte!Lepší jak z mražáku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Určitě se toho nebojte, maso je šťavnaté.
Zavařovali jsme takto i klobásky.
Dá se tímto i zachránit přesolené maso, lák se neudělá tak slaný a slanost z masa se do láku vyluhuje. Jednou jsme takto zachraňovali zmíněné klobásy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Jojo, je to dobrota – šrůtku rozdělte na menší kousky, decentně naskládejte do sklenic, dejte tam necelé deci vody a zavařujte nejméně 20 minut při pětadevadesáti stupních. Doufám, že si to pamatuji správně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek