Zitra budeme udit masíčko,manžel si vymyslel že ho zkusíme dát do sklenic a zasterilizovat…postup mám nastudovaný,ale nevím jestli to bude chutné a zda se to da použivat i jinak než po studenu(k připravě vařených jidel.)Udíme podruhé a prvni várku jsme dávali do mrážaku a pak běžně používali k přípravě obědu atd.Díky za radu a hlavně jak to uzené po sterilizaci chutná. Mija.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? flodur, iceT, Hykam před 4635 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nebojte se, bude to chutné a dá se to používat za studena i za tepla.
Rodiče zabíjeli dost často a maso se zavařovalo jak za syrova, tak uzené.
To za syrova potom stačilo jenom ohřát na smažené cibulce a bylo
vynikající. Výborné je ovšem i uzené. Jenom ho nezapomeňte dostatečně
dlouho zavařit, aby se nekazilo.
Jak to jednou vyzkoušíte, budete zavařovat maso při každé
příležitosti.
0 Nominace Nahlásit |
Zavařené uzené maso lahůdka.Dá se potom použít jakkoliv.Zavařujte!Lepší jak z mražáku.
0 Nominace Nahlásit |
Určitě se toho nebojte, maso je šťavnaté.
Zavařovali jsme takto i klobásky.
Dá se tímto i zachránit přesolené maso, lák se neudělá tak slaný a
slanost z masa se do láku vyluhuje. Jednou jsme takto zachraňovali zmíněné
klobásy.
0 Nominace Nahlásit |
Jojo, je to dobrota – šrůtku rozdělte na menší kousky, decentně naskládejte do sklenic, dejte tam necelé deci vody a zavařujte nejméně 20 minut při pětadevadesáti stupních. Doufám, že si to pamatuji správně.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |