Zdravím,
nejprve asi dám odkaz na ukázku: http://miniimg5.rightinthebox.com/images/384x384/201604/vwjnmt1460608887969.jpg
Přijde mi to jako fajn věc. Napadlo mě udělat to samé z kávového
filtru, do kterého by se dalo třeba koření a následně by se to něčím
zavázalo (je to na způsob čajového pytlíku).
Napadá mě plno využití toho, ale nevím, jak je na tom ten kávový filtr.
Nevím, jestli by se po čase třeba nezačal rozkládat.
Co myslíte? Máte s tím někdo zkušenosti?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2716 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Myslím, že filtr zas tak dlouho nevydrží. Záleží jak často a jak dlouho budeš takto upravené koření používat. Pokud chceš dlouhodobější využití, doporučuji kousek plátna, nebo malý pytlík. Je to při použití mnohaletou zkušeností ověřeno.
0 Nominace Nahlásit |
No a co ti vadí na tom „čajítku,“ kromě toho, že ho po vaření musíš vyprázdnit a umýt jako jiné nádobí? Hledal jsem na čínských eshopech, ale určitě to bude k dostání i u nás, obdoba těchto „čajítek“ i pro tento účel (koření), v principu se od „čajítek“ neliší, snad jen objemem. XXL verze na mém odkazu má 11,5 cm v průměru, takže ti tam např. vejde kompletní koření pro vaření vývaru plus třeba nať celeru/libeček/bobkový list, pokud jej někdo do vývaru dává.
0 Nominace Nahlásit |
Drap: Ten nápad jsem někde viděl, že nějaké koření do nějakého filtru zabalili, dali do omáčky a po uvaření vyhodili. Přesně tak jsem to myslel, jen jako jednorázovka. Ok, díky za odpověď. :)
Používám to už spoustu let. Používám buď jen kousek plátna, nebo když se mi chce ušiji jednoduchý pytlík Můžeš použít i hustou gázu. Obzvláště výhodné to je když děláš velké množství, nebo třeba dlouze táhneš vývar. Potom se koření špatně vybírá. Takto je to snadné. Pytlík vyhodíš a je po starosti.
Drap | 1702 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 604 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |