Kelt
Je rozdíl ve výsledném produktu, pokud změním výrobní technologii?
Tedy mám dvě složky , něco a vodu. Například si vařím kávu.
Rozpustnou kávu, tak nasypu lžičku do prázdného hrnku a zaliju horkou
vodou. Mohu to udělat i obráceně, že si naleju do hrnku horkou vodu a do
ní dám lžičku kávy a zamíchám. Mělo by to platit obecně s jediným
případem, že ředím kyselinu. Kyselinu leji do vody – ale to je jiný
případ, tam se uvolní velké množství tepla, pokud bych to dělal
obráceně. Ale zpět k otázce. U té kávy je to snad jedno, ale dělal jsem
si na snídani jáhlovou kaši, to jest 8 polévkových lžic do misky a zalít
150 ml horké vody. Z konvičky to množství neodhadnu, vždy si to vážit
nemohu, tak co by se stalo, kdybych si dal potřebné množství vody do hrnku a
pak tam sypal ten prášek. Stejně se to musí zamíchat a pak to sním. Nebo
je v tom rozdíl? Myslím ve výsledku? Děkuji.