Avatar uživatele
Kelt

Je rozdíl ve výsledném produktu, pokud změním výrobní technologii?

Tedy mám dvě složky , něco a vodu. Například si vařím kávu. Rozpustnou kávu, tak nasypu lžičku do prázdného hrnku a zaliju horkou vodou. Mohu to udělat i obráceně, že si naleju do hrnku horkou vodu a do ní dám lžičku kávy a zamíchám. Mělo by to platit obecně s jediným případem, že ředím kyselinu. Kyselinu leji do vody – ale to je jiný případ, tam se uvolní velké množství tepla, pokud bych to dělal obráceně. Ale zpět k otázce. U té kávy je to snad jedno, ale dělal jsem si na snídani jáhlovou kaši, to jest 8 polévkových lžic do misky a zalít 150 ml horké vody. Z konvičky to množství neodhadnu, vždy si to vážit nemohu, tak co by se stalo, kdybych si dal potřebné množství vody do hrnku a pak tam sypal ten prášek. Stejně se to musí zamíchat a pak to sním. Nebo je v tom rozdíl? Myslím ve výsledku? Děkuji.

Zajímavá 0 před 1337 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě, můžeš si udělat kávu i obráceně. Jestli ti ale bude chutnat je ve hvězdách.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
elkon

Každá změna technologie mění vlastnosti výrobku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Dochy

Ve většině případů to bude jedno. Ale třeba u některých těst, pokud otočíš postup, tak už to nerozmícháš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

V případě instantní kávy je to jedno, výsledek bude stejný. Někdy to ale nejde, například když vaříš pudink: nejdřív to musíš rozmíchat ve studeném mléce a pak zahřívat za neustálého míchání. Kdybys to udělal opačně, tak to nerozmícháš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1154 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek